ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Φωτοβολταϊκή «κωμωδία» με τους απλήρωτους παραγωγούς


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται πλέον στον βυθιζόμενο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς φτάνουν στα γραφεία του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις κατάσχεσης από ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών που δεν έχουν πληρωθεί επί μήνες. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ο ΛΑΓΗΕ, «για να αναστείλει, έστω και προσωρινά, τις εις βάρος του κατασχέσεις, προσέφυγε σε αιτήσεις αναστολής με αμφιβόλου ποιότητος νομικά επιχειρήματα, τα οποία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα τον φέρουν σύντομα εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης».


Οι καταγγελίες

Οπως υποστηρίζουν οι απλήρωτοι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά, ο ΛΑΓΗΕ επικαλείται ότι δεν έχει παραλάβει και καταχωρίσει τα επίμαχα τιμολόγια των παραγωγών, οπότε και αμφισβητεί ευθέως το χρέος του. Τώρα οι παραγωγοί απειλούν με παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι τα σχετικά τιμολόγια στα γραφεία του ΛΑΓΗΕ. Εκπρόσωποι των εταιριών φωτοβολταϊκών υποστηρίζουν ότι, αν διαπιστωθεί ότι τα τιμολόγια δεν υπάρχουν στο λογιστήριο του Λειτουργού, τότε θα προσφύγουν εκ νέου για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Οπως λένε, τα τιμολόγια έχουν παραδοθεί εμπροθέσμως συστημένα στο λογιστήριο του ΛΑΓΗΕ και μάλιστα με λήψη υπογραφής για την παραλαβή από τους υπαλλήλους του. Στην περίπτωση που τα τιμολόγια υπάρχουν, τότε «ανοίγει νέος δικαστικός κύκλος εις βάρος του, αλλά αυτή τη φορά ποινικός», γιατί προσπάθησε με πλάγιο τρόπο να αποτρέψει τις κατασχέσεις.
Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να δημοσιοποιηθούν οι πρώτες χρεοκοπίες εταιριών από τον χώρο τον Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Φώτης Κόλλιας

dimokratianews.
http://heraklion1.blogspot.com/ 
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Φωτοβολταϊκή «κωμωδία» με τους απλήρωτους παραγωγούς Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top