ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Καλή χρονιά με 1.851 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς με την υπογραφή 225 βουλευτών




Οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τους πλειστηριασμούς, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, ή τουλάχιστον αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Αναφερόμαστε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα αρχίσουν να γίνονται από σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2017. Δεν γνωρίζουμε αν όντως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει τον νόμο του 2011 και εν τέλει αν είναι έτοιμη να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό σύστημα. Επειδή όμως δεν είδαμε κάποια επίσημη ή… ανεπίσημη (non paper) ενημέρωση από πλευράς Μαξίμου, θέλουμε να πιστεύουμε και ευελπιστούμε να μην είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, γιατί αλλιώς θα μιλάμε για χάσιμο λαϊκής περιουσίας με ένα κλικ!

Ούτε γνωρίζουμε κατά πόσο η συγκεκριμένη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι όντως διατεθειμένη να προστατέψει την πρώτη κατοικία, γιατί μέχρι και σήμερα δεν έκανε το παραμικρό για την προστασία της λαϊκής περιουσίας. Αντίθετα μάλιστα, καθώς κυβερνητικά στελέχη έχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν τα σχέδια των τραπεζών, περί “κάθαρσης” των “κόκκινων” δανείων από τις τράπεζες, όπως ακριβώς ζητάνε οι δανειστές με τα μνημόνια που έχουν υπογραφτεί. Με απλά λόγια, οι συστημικές τράπεζες καλούνται να ξεφορτωθούν το μεγαλύτερο αριθμό των επισφαλών δανείων, πουλώντας τα σε ξένα fund με τιμή περίπου 8-12 ευρώ στα 100. Επί παραδείγματι, αν πάρθηκε δάνειο 100.000 ευρώ, θα πωληθεί από 8.000 έως 12.000 ευρώ σε ξένα fund.
Πάντως, για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ήδη υπάρχουν καταγεγραμμένα στο σύστημα (https://deltio.tnomik.gr) συνολικά 1851 ακίνητα που θα πλειστηριαστούν μέσα στο 2017, απ΄όλα τα Ειρηνοδικεία της Ελλάδας. Η λίστα δυστυχώς αυξάνεται ώρα με την ώρα και πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2017, ο αριθμός πλειστηριασμών που θέλει η κυβέρνηση να γίνουν, ξεπερνούν τις 50.000!
Στη Θεσσαλονίκη, όπου με παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, δεν διεξάγονται πλειστηριασμοί εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν οριστεί μέχρι στιγμής 204 πλειστηριασμοί για το 2017, αλλά και εδώ η λίστα συνεχώς μεγαλώνει…

Μάλιστα, ο πρώτος πλειστηριασμός είναι αυτή την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου… Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορά γραφείο 32 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Μηχανιώνας, με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 28.000 ευρώ, από την τράπεζα Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι αυτοί είναι οι ανηρτημένοι και δημοσιοποιημένοι – προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ανά ειρηνοδικείο. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου πλειστηριασμοί δεν έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ορίστηκαν ενδεχομένως για αυτή την Τετάρτη και κάθε επόμενη Τετάρτη, οι οποίοι γίνονται γνωστοί την ημέρα και ώρα που ανοίγουν τα Ειρηνοδικεία.
Και όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όταν το έπαιζε… αντιμνημονιακός, έλεγε ότι δεν θα γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, τότε εμείς πραγματικά πρέπει να ανησυχούμε… Γιατί πολύ απλά, όσα κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα τα υλοποιεί με “χειρουργική” ακρίβεια…
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/01/1851-225.html
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Καλή χρονιά με 1.851 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς με την υπογραφή 225 βουλευτών Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top