ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κόβουν 10% από τις συντάξεις τα λαμόγια ενώ δίνουν 2 εκατ. στα κόμματα !!!

Επίσημο έγγραφο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, μέσα
από την διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβάνει εισηγητική έκθεση σχετικά με τον προϋπολογισμό του …

Ταμείου για το 2015, που αναφέρει, μείωση στις επικουρικές συντάξεις ώστε να εξοικονομηθούν 360 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι από το 2015 θα ισχύσουν αρκετές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Μία από αυτές είναι η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. Το μέτρο εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2014, για πρώτη φορά, με μείωση 5,2%, στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις του ΕΤΕΑ. Για τη νέα χρονιά, υπήρχε η εκτίμηση ότι θα υπάρξει και νέα μείωση, κοντά στο 10%, καθώς κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα, το Ταμείο πρέπει να αναπροσαρμόζει τις παροχές του.

Τώρα έρχεται αυτό το έγγραφο «φωτιά» που στην σελίδα πέντε αυτής της έκθεσης, αναφέρονται και δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές με τίτλο Διάφορα έσοδα, αναφέρει έκτακτα έσοδα της τάξης των 376.000.000 ευρώ, από μειώσεις συντάξεων λόγω της εφαρμογής του νόμου Ν.4052/2012, δηλαδή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Αν και το έγγραφο δεν αναφέρει ακριβώς ποσοστό μείωσης στις συντάξεις του ΕΤΕΑ, για να καλυφτεί αυτό το ποσό, εκτιμήσεις τοποθετούν την μείωση στις επικουρικές συντάξεις, στο 8%. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι του επικουρικού ταμείου επιβεβαιώνουν το έγγραφο.

Αυτό το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις είναι μόνο η αρχή καθώς κοντά ακολουθούν Νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή, που προβλέπεται στον νόμο 3863/2010. Η βασική σύνταξη τη νέα χρονιά θα είναι 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και τον μισθό. Μαζί έρχονται η μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, η μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ποσοστού αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων, οι αλλαγές και μειώσεις στα εφάπαξ, η αύξηση του ορίου ηλικίας των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά και η αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών στο ΙΚΑ, που έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης. Όπως προβλέπεται, για το 2015 απαιτούνται 12.000 ημέρες ασφάλισης και το 61ο έτος για μειωμένη σύνταξη.
Η κυβέρνηση μοιράζει 2 εκατ. στην υγειά των κορόιδων

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως φαίνεται και το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2014, μοιράζουν 2 εκατομμύρια ευρώ στα πολιτικά κόμματα ως οικονομική ενίσχυση.

Αυτό είναι ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο πώς οι δανειστές οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά σε εκλογές και στην… έξοδο. Εκείνο όμως που αναδεικνύει αυτή η χρηματοδότηση είναι πώς «λεφτά υπάρχουν» ακόμη για τα πολιτικά κόμματα αλλά όχι για τους πολίτες που πεθαίνουν της πείνας.

Όταν κατάσχουν την αποζημίωση από την οικογένεια του άτυχου στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Βόλο, όταν κατάσχουν τα έξοδα κηδείας για οφειλές προς το Δημόσιο, δεσμεύουν μισθούς και συντάξεις γιατί υπάρχουν φορολογικές εκκρεμότητας, την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων δεν την αγγίζει κανείς.

Κι αυτό όταν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, κανείς δεν τα πληρώνει και με την κάλυψη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας μεθοδεύεται να περάσουν στις πλάτες των Ελλήνων όπως και τόσα ακόμη.

Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι (βλέπε Αλμούνια) ομολογούν πώς τα δύο πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα έχουν πάψει να εξυπηρετούν τα δάνεια τους, τα οποία ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια ευρώ, αν και κανείς δεν γνωρίζει πόσα τελικά είναι.

Οι τελευταίοι ισολογισμοί της ΝΔ, στις αρχές του 2013, έδειχναν 145 εκατομμύρια ευρώ χρέη προς τις τράπεζες και ένα λίγο μικρότερο ποσό για το ΠΑΣΟΚ. Τι έγινε με αυτά τα χρήματα; Ποιος τα πληρώνει. Μήπως αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα θέλουν να αλλάξουν ονομασία και ΑΦΜ προκειμένου να ξεφορτωθούν τα δάνεια και να τα φορτωθούν οι φορολογούμενοι;

Με λίγα λόγια τα κόμματα, ιδίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που λήστεψαν τον ελληνικό λαό απολαμβάνουν ακόμη καθεστώς ασυλίας και «τρώνε» στην υγειά των κορόιδων.

Δείτε τα έγγραφα που ακολουθούν, αν και σε αυτά φαίνεται πώς και η Χρυσή Αυγή λαμβάνει επιχορήγηση, όταν όμως η Βουλή των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου φρόντισαν να της την κόψουν.
wpid-20141214093544wpid-20141214093548














Πηγή


View the Original article
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Κόβουν 10% από τις συντάξεις τα λαμόγια ενώ δίνουν 2 εκατ. στα κόμματα !!! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top