ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Που στο καλό είναι ο υπουργός; Τα τελευταία 24ωρα λαθρομετανάστες εισβάλουν ασταμάτητα στη χώρα – Ακούει κανείς;

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα. 
Οι δυνάμεις του Λιμενικού προχωρούν συνεχώς σε διασώσεις λαθρομεταναστών, οι οποίοι στη συνέχεια παραμένουν στην Ελλάδα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον ήδη τον αριθμό των όσων βρίσκονται στη χώρα.

Η τελευταία διάσωση αφορούσε 14 μετανάστες τα ξημερώματα, τους οποίους εντόπισαν τα μέλη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου στη Σάμο. Oι μετανάστες επέβαιναν σε λέμβο, την οποία εντόπισε το Λιμενικό στη διάρκεια περιπολίας. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το πλήρωμα και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ Σάμου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών και η οποία είχε παρουσιάσει έντονη εισροή υδάτων, λόγω υπάρχουσας σχισμής στον έναν αεροθάλαμο της.
Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν άμεσα από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη 38 μεταναστών και του διακινητή τους προχώρησαν οι λιμενικές αρχές της Ηγουμενίτσας.

Και διαβάζουμε επίσης από την επίσημη ιστοσελίδα του Λιμενικού για σήμερα Σάββατο (28/06/2014)

Δεκατέσσερις (14) παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, βραδινές ώρες χθες, μετά από επιτυχή επιχείρηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ των ακτών της ν. Κω και εντάσσεται στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε στην εν λόγω περιοχή, ταχύπλοο σκάφος να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Λόγω της εισροής υδάτων που παρουσίαζε το σκάφος, ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης, με το πλήρωμα να προβαίνει στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών. Στο εν λόγω σκάφος, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν μια (01) γυναίκα, τέσσερα (04) ανήλικα παιδιά και εννέα (09) άνδρες, ο ένας (01) εκ των οποίων φέρεται ως διακινητής των επιβαινόντων.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα της Κω, όπου και συνελήφθησαν , διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

Ένας 47χρονος αλλοδαπός διακινητής και τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (ψυγείο) με οδηγό τον εν λόγω 47χρονο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από παλέτες με καρπούζια, τέσσερις (04) μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
Ακόμη, ένας 18χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνελήφθη ο ανωτέρω διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω φορτηγό όχημα καθώς και το πλαστό έγγραφο.

Και αυτές ήταν μόνο οι τελευταίες διασώσεις λαθρομεταναστών, οι οποίος ήρθαν και λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για καταπολέμηση του φαινομένου… Ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας που βρίσκεται; Τι κάνει για τις συνεχείς εισόδους λάθρο στην Ελλάδα;

Πηγή
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Που στο καλό είναι ο υπουργός; Τα τελευταία 24ωρα λαθρομετανάστες εισβάλουν ασταμάτητα στη χώρα – Ακούει κανείς; Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top