ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Υπέρ της νέας παγκόσμιας Συνθήκης για το διαδίκτυο



Η νέα παγκόσμια Συνθήκη για τις Τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο υπογράφεται από 89 χώρες του ΟΗΕ, παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και άλλων κρατών...
«Δηλώνω ότι 89 κράτη υπογράφουν σήμερα τη συνθήκη», ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Αλ Γκανίμ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες, το οποίο οργανώνεται από το ITU στο Ντουμπάι. Συνολικά, όπως υπογράμμισε ο Αλ Γκανίμ, 55 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεν υπογράφουν τη συνθήκη, η οποία θα τεθεί, ωστόσο, σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015.
Η τελευταία αναθεώρηση της συνθήκης του ΟΗΕ για τις τηλεπικοινωνίες είχε γίνει το 1988, στη Μελβούρνη.
Με τη νέα συνθήκη δίνεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα στις χώρες να «μπλοκάρουν» ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία και να έχουν απευθείας πρόσβαση σε διεθνείς υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.
Εκτός των ΗΠΑ, την αντίθεσή τους εκδήλωσαν επίσης η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες, η Ινδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλα κράτη.

Δεν υπογράφουν…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς αρνούνται να υπογράψουν τη διεθνή συνθήκη για τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, στο συνέδριο που διοργανώνεται στο Ντουμπάι, σύμφωνα με το BBC.
Οι τρεις χώρες διαφωνούν με το αίτημα, όλα τα κράτη να έχουν ίσα δικαιώματα στη διαδικτυακή διακυβέρνηση.
Αυτή η εξέλιξη αποτελεί βήμα προς τα πίσω στην προσπάθεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να καταλήξει σε συμφωνία για την Διεθνή Τηλεπικοινωνιακή Ένωση (ITU).
«Με βαριά καρδιά και με την αίσθηση ότι χάνεται μια σπουδαία ευκαιρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν, ότι δεν είναι σε θέση να αποδεχθούν τη συμφωνία στην παρούσα της μορφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τέρι Κρέιμερ, Αμερικανός πρέσβης στο παγκόσμιο συνέδριο για τις διεθνείς τηλεπικοινωνίες.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το διαδίκτυο έδωσε στον κόσμο απίστευτα οικονομικά και κοινωνικά προνόμια τα τελευταία 24 χρόνια».
Η Ρωσία, η Κίνα και η Σαουδική Αραβία είναι τα τρία κράτη που πιέζουν για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου.
Ουδέτερη στάση στο ζήτημα κρατούν έως τώρα οι διαπραγματευτές της Δανίας, της Τσεχίας, της Σουηδία, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Κόστα Ρίκα και της Κένιας, που δεσμεύτηκαν να απαντήσουν οριστικά αφού συμβουλευτούν τις κυβερνήσεις των κρατών τους.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διοργανώνει ένα δωδεκαήμερο συνέδριο για την αναθεώρηση της διεθνούς συνθήκης για τις τηλεπικοινωνίες, οι οποία αναμορφώθηκε για τελευταία φορά πριν από 24 χρόνια.
Στόχος ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των κρατών για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και την ευρεία πρόσβαση του κοινού στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, οι συζητήσεις τελικά επικεντρώθηκαν στο εάν οι χώρες θα έπρεπε ή όχι να έχουν ίσα δικαιώματα στην ανάπτυξη διαδικτυακών τεχνολογικών βάσεων.

Συγκεκριμένα, αρκετά κράτη εξέφρασαν την άποψη, ότι είναι αναχρονιστικό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποφασίζει για τη ρύθμιση των διευθύνσεων στο διαδίκτυο. Αυτό το δικαίωμα είχε παραχωρηθεί στην Αμερική ως «κληρονομιά» για το γεγονός πως ανακάλυψε το Arpanet, τον πρόδρομο του σημερινού διαδικτύου.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ προέβαλαν το επιχείρημα, ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η «άμεση και ευκίνητη» λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη διαδικτυακή ανάπτυξη τεχνολογιών.
Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν, ότι εάν επιτραπεί σε όλες τις χώρες να έχουν ίσα δικαιώματα επί του διαδικτύου, τότε είναι πολύ πιθανό να νομιμοποιηθεί η λογοκρισία και η κρατική παρέμβαση στη λειτουργία του διαδικτύου.


Read more: http://proinimatia.blogspot.com/

loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Υπέρ της νέας παγκόσμιας Συνθήκης για το διαδίκτυο Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top