Πολλές φορές μπορεί να δελεαστούμε από τη φθηνή τιμή που θα μας προσφέρει κάποιος για την αγορά πέλλετς. Όμως εκτός από την τιμή, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα των πέλλετς και θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα εκεί.
Για να δούμε όμως πώς μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα των πέλλετ σύμφωνα με το χρήσιμο οδηγό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα hellenic-pellets.gr:
Βήμα 1
Ζητήστε να σας αποσταλεί με τον πιο οικονομικό τρόπο μια μικρή ποσότητα Pellets, ένα ή δύο σακιά, ώστε να τα δοκιμάσετε πριν δεσμευτείτε αγοράζοντας μεγαλύτερη ποσότητα.
• Βήμα 2
Αφού τα παραλάβετε καθαρίστε την συσκευής σας από όλα τα κατάλοιπα των προηγούμενων καυσίμων, αδειάστε την δεξαμενή της συσκευής σας από το προηγούμενο Pellet και τοποθετήστε την νέα ποσότητα. Καθώς τα αδειάζετε δείτε εάν έχει πολύ σκόνη κάθε σακί και ελέγξτε με το χέρι σας εάν έχουν αντοχή. Τα pellets πρέπει να έχουν μηχανική αντοχή και να μην θρυμματίζονται. Η επιφάνεια τους πρέπει να είναι γυαλιστερή και όταν το σπάτε με το χέρι να μην γίνεται τρίμμα. Η επιπλέον σκόνη μέσα στο σακί, η έλλειψη γυαλάδας στην επιφάνεια των pellets αλλά και η έλλειψη συνοχής είναι ενδείξεις προβλήματος για τα pellets και σημαίνει πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου ή κακή πρώτη ύλη για την παραγωγή των pellets.
• Βήμα 3
Παρατηρήστε την συμπεριφορά της συσκευής κατά το άναμμα βλέποντας τα καυσαέρια και την ποσότητα του ορατού καπνού.
• Βήμα 4
Αφού ξεκινήσει η καύση δείτε το χρώμα της φλόγας μέσα στο θάλαμο. Το ιδανικό είναι η φλόγα να πλησιάζει το λευκό χρώμα και να μην παρουσιάζει κάποια κλίση. Στην περίπτωση που συνεχίζει να παράγεται ορατός καπνός από την καπνοδόχο παρόλο που έχει παρέλθει η περίοδος ανάμματος σημαίνει πως είτε η λειτουργία της συσκευής σας χρειάζεται κάποια ρύθμιση είτε τα pellets είναι κατώτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε με την εταιρία από όπου αγοράσατε την Συσκευή Θέρμανσης και ζητήστε τον υπεύθυνο Τεχνικό των συσκευών. Εκείνος θα πρέπει να μπορέσει να σας κατευθύνει ώστε να λύσετε κάποια προβλήματα που αφορούν την καύση. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό και ο καπνός συνεχίζει να παράγεται σημαίνει πως το καύσιμο είναι φτιαγμένο από ακατάλληλη πρώτη ύλη και θα ήταν καλό να μην το προτιμήσετε.
• Βήμα 5
Αφού καεί όλη η ποσότητα των pellets παρατηρήστε τα στερεά υπολείμματα της καύσης και ανακατέψτε την στάχτη που υπάρχει μέσα στον θάλαμο. Ψάξτε για συσσωματώματα με υφή πέτρας μέσα στην στάχτη και στα τοιχώματα του θαλάμου καύσης. Σε περίπτωση που εντοπίσετε σβόλους μέσα στην στάχτη με υφή πέτρας ή τσιμέντου σημαίνει πως τα Pellets που χρησιμοποιήσατε έχουν παραχθεί από ρητινούχα ξύλα ή άλλα ακατάλληλα υλικά και θα ήταν καλό να τα αποφύγετε.
Εάν τα αποτελέσματα την παραπάνω διεργασίας είναι θετικά τότε μπορείτε με περισσότερη σιγουριά να παραγγείλετε μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου.
http://kanapesnews.blogspot.gr/
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------