ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

5 απαντήσεις για τη διόρθωση της μυωπίας µε laser


Η Ευαγγελία Καρκαλέτση, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντά στο Υγείαonline.gr, σε 5 σημαντικά ερωτήματα, αναφορικά με την επέμβαση διόρθωσης της μυωπίας με laser. Χαρίζει τέλεια όραση σε ελάχιστα µόνο λεπτά απαλλάσσοντάς µας από γυαλιά και φακούς επαφής. 

Τι πρέπει να ξέρουμε όμως για την επέμβαση µε laser που εξαφανίζει τη μυωπία;

1. Σε ποια άτομα δεν μπορεί να γίνει laser;

Η επέμβαση για τη διόρθωση της μυωπίας µε laser δεν μπορεί να γίνει σε άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα η ανάπτυξή τους, συνεπώς και η μυωπία τους. Επίσης, δεν μπορεί να γίνει σε άτομα των οποίων τα µάτια δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας, όπως στην περίπτωση που ο κερατοειδής είναι λεπτός. Σε περίπτωση πολύ υψηλής μυωπίας συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για τη νέα τεχνολογία εμφύτευσης φακικών ενδοφακών, η οποία έχει επίσης μόνιμα αποτελέσματα.

2. Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται πάνω στον κερατοειδή χιτώνα. Το laser αφαιρεί κερατοειδικό ιστό µε εκπληκτική ακρίβεια και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας κερατοειδής τέλεια διαμορφωμένος που επιτρέπει στο φως να εστιάζεται µε ακρίβεια πάνω στον αμφιβληστροειδή. Ο οφθαλμός αναισθητοποιείται µε ειδικές σταγόνες, ενώ ο ασθενής κατά τη διάρκεια της επέμβασης νιώθει µια μικρή πίεση στα βλέφαρα και την αίσθηση κρύου υγρού στα µάτια. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

3. Τι πρέπει να προσέχουμε μετά την επέμβαση;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού (χρήση κολλυρίων για µία εβδομάδα κ.λπ.), ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις και επιπλοκές, που είναι πιθανό να προκύψουν.




4. Πόσους βαθμούς μπορεί να πέσει η μυωπία;

Με την τεχνική LASIK*, όπως ονομάζεται, η μυωπία εξαφανίζεται είτε πρόκειται για ελάχιστους βαθμούς (ακόμα και έναν) είτε για περισσότερους. Μόνο στους πολύ υψηλούς μύωπες μπορεί να μείνουν ένας-δύο βαθμοί, οπότε χρειάζεται µια επαναληπτική επέμβαση δύο μήνες μετά προκειμένου το πρόβλημα να εξαλειφθεί.

5. Μπορώ να επανέλθω αμέσως στις δραστηριότητές µου;

Την ημέρα της επέμβασης ο ασθενής πρέπει να ξεκουραστεί µε τα µάτια κλειστά, ενώ το πρώτο βράδυ απαγορεύεται να παρακολουθήσει τηλεόραση. Συνήθως μπορεί να οδηγήσει από τη δεύτερη μέρα αφού προηγηθεί επίσκεψη στον γιατρό.

Επίσης δεν πρέπει να τρίψει ή να σκουπίσει το χειρουργημένο µάτι για µία εβδομάδα και να αποφύγει την επαφή µε το νερό ακόμη και στα βλέφαρα. Το λούσιμο θα πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να µην τρέξει νερό στα µάτια. Επίσης για µία εβδομάδα πρέπει να αποφεύγονται το μακιγιάζ και η άθληση, ιδιαίτερα η κολύμβηση.


Ευαγγελία Καρκαλέτση
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
www.karkaletsi.wordpress.com

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

http://www.peramatozoa.net/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: 5 απαντήσεις για τη διόρθωση της μυωπίας µε laser Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top