ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ – Πρέβεζα: Καταλήψεις και πορεία από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ



Ο «χορός» των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα στη Βουλή, ξεκίνησε χθες στην Πρέβεζα.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, προχώρησαν σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία στην πόλη.

«Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο με αποχή των υπαλλήλων από την καθαριότητα, τη δημοτική αστυνομία και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου και σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε την κατάληψη του γκαράζ όπου δεν βγήκε κανένα αυτοκίνητο. Στις 7 το πρωί ήμασταν στο δημαρχείο όπου πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο κτίριο αλλά και στη Λαϊκή Αγορά, ενώ έχουν κλείσει και οι παιδικοί σταθμοί και συνεχίζουμε την κατάληψη μέχρι αύριο το πρωί όπου θα συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του διημέρου» τόνισε με δηλώσεις της στο atpreveza.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας κα Μαρίνα Σαρόγλου σημειώνοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά.



Η κα Σαρόγλου επισήμανε μεταξύ άλλων τις σημαντικές περικοπές χρηματοδότησης από το Υπουργείο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια για την έγκαιρη πληρωμή των υπαλλήλων, ενώ σημείωσε την έλλειψη αναγκαίου προσωπικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του δήμου.



Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πρέβεζας έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο, ενώ υπό κατάληψη βρέθηκαν και τα τέσσερα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν στη συνέχεια κοινή πορεία, μέσω της αγοράς στη Λεωφόρο Ειρήνης. Σταμάτησαν στο γραφείο του βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη, όπου αντιπροσωπεία τους θυροκόλλησε ψήφισμα-καταγγελία και στάθηκαν και στη ΔΟΥ Πρέβεζας, όπου φώναξαν συνθήματα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι στο Δημαρχείο Πρέβεζας.



Το ψήφισμα ανέφερε:

«Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πρέβεζας καταγγέλλουμε την νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Με τα μέτρα που προωθούν σφαγιάζουν μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, νεολαία. Ξεπουλούν δημόσια περιουσία και κοινωφελείς επιχειρήσεις. Διαλύουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών. Σχεδιάζουν απολύσεις, αποδομούν εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την κοινωνία, εξαθλιώνουν τον λαό.

Τα ψέματα τελείωσαν.

Ζητάμε κατάργηση όλων των μνημονίων και απόσυρση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων.

Ζητάμε ζωή για τους εργαζόμενους, για την κοινωνία ολόκληρη, για τα παιδιά μας.

Ζητάμε να σταματήσει αυτή η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και των τραπεζών και η υποταγή της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των αντεργατικών αντιλαϊκών καταστροφικών μέτρων.

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ή με τον λαό ή με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, όπως λέει και ο ποιητής …… «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»
Συνέλευση εργαζομένων Δήμου Πρέβεζας»


http://www.peramatozoa.net/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ – Πρέβεζα: Καταλήψεις και πορεία από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top