ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σάλος στη Χίο με τη σκισμένη σημαία



Αντιδράσεις στην κοινωνία της Χίου έχει προκαλέσει το... δείγμα από ελληνική σημαία που κυματίζει στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Όσες προσπάθειες και αν έχουν κάνει οι κάτοικοι προκειμένου να πείσουν τους υπευθύνους να τοποθετήσουν μια καινούργια φαίνεται ότι έχουν πέσει στο κενό και όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, αντικρίζουν αυτή την απαράδεκτη εικόνα. 

Το φθαρμένο εθνικό σύμβολο, που έχει αλλοιωθεί από τους ανέμους και τον ήλιο, έχει αρχίσει να χάνει πια το έντονο γαλανό του χρώμα, ενώ έχει σκιστεί και σε αρκετά σημεία του. Την ίδια ακριβώς εικόνα, όμως, παρουσιάζει και η μπλε σημαία με τα δώδεκα χρυσά αστέρια, σε κυκλοτερή διάταξη, της Ευρωπαϊκής Ένωσης  η οποία έχει τοποθετηθεί στον ίδιο ιστό στον χώρο του λιμανιού. 

Η τραγική αυτή εμφάνιση του ιστού με τις δύο ταλαιπωρημένες από τις καιρικές συνθήκες σημαίες είναι η πρώτη εικόνα που συναντούν οι επισκέπτες του νησιού που καθημερινά καταφθάνουν στη Χίο, με το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς να είναι Τούρκοι. Οπως αναφέρουν επιχειρηματίες του νησιού, η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σημαίες της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου της Κρήτης, που κατάφεραν με το μέγεθός τους να αποσπάσουν σημαντικές θέσεις στα ρεκόρ Γκίνες. 

«Η θέα αυτή είναι ντροπή για το νησί μας! Οι σημαίες πρέπει να αντικατασταθούν, και άμεσα μάλιστα, αν θέλουμε να θεωρούμαστε υπερήφανος λαός. Σε μια τέτοια τραγική εποχή για τη χώρα μας αν κάτι θα μας σώσει, είναι η αγάπη για την πατρίδα, τη θρησκεία και ο σεβασμός στο εθνικό μας σύμβολο» αναφέρει κάτοικος του νησιού, ο οποίος εξασφάλισε το φωτογραφικό υλικό και πρόσθεσε: «Πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκα το Τσεσμέ της Τουρκίας, που βρίσκεται απέναντι από το νησί μας. Εντυπωσιάστηκα, καθώς εκεί οι σημαίες είναι καινούργιες, ενώ οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει να τοποθθετήσουν το εθνικό τους σύμβολο εκτός από τα κεντρικά σημεία της πόλης, και σε πολλά σημεία των δρόμων. Οταν γύρισα πίσω και αντίκρισα τη δική μας ελληνική σημαία σκισμένη, κατάλαβα τη διαφορά». 

Την ευθύνη για την εξασφάλιση κονδυλίων που θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά της καινούργιας σημαίας, όπως εξηγεί άνθρωπος με σημαντική θέση στο δημαρχείο του νησιού, την έχει το λιμενικό ταμείο. «Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες οι καιρικές συνθήκες στο νησί μας δεν ήταν και οι καλύτερες. Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στο Αιγαίο ταλαιπώρησαν, όπως φαίνεται, τις σημαίες που σκίστηκαν σε αρκετά σημεία τους. Την ευθύνη για την αντικατάστασή τους τη φέρει το λιμενικό ταμείο, το οποίο δεν πρόλαβε να κάνει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Ετσι ούτε την 28η Οκτωβρίου είχαμε καινούργιες σημαίες. Θεωρώ ότι έχουν επιληφθεί του θέματος και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις καινούργιες σημαίες, που θα κυματίζουν με καμάρι στο λιμάνι του νησιού μας».


Espressonews.gr
http://www.peramatozoa.net/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Σάλος στη Χίο με τη σκισμένη σημαία Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top