ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πάλι στο εδώλιο ο Βαξεβάνης - Έφεση υπέρ του νόμου από την εισαγγελία - Θεωρεί πως το δικαστήριο που τον αθώωσε... έσφαλε!


Εκ νέου θα δικαστεί για την υπόθεση δημοσιοποίησης της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης, ύστερα από την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία θεωρεί...

«νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε την 1η Νοεμβρίου, η πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον δημοσιογράφο και κρίνει ότι η δημοσιοποίηση του καταλόγου ονομάτων καταθετών στην HSBC που φέρεται να είναι η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Έτσι ο δημοσιογράφος, που είχε συλληφθεί με εντολή εισαγγελέα για τη δημοσίευση, θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο για την υπόθεση ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει την έφεση της Εισαγγελίας για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, είχε ζητήσει την καταδίκη του δημοσιογράφου, κρίνοντας ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου καταλόγου στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. 

Έκανε μάλιστα, λόγο για «κανιβαλισμό» σε βάρος ανθρώπων που δεν έχει κριθεί αν παρανόμησαν ή όχι.

Πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου υπήρξαν αιτήματα από πολίτες και δικηγόρους!

http://24gr.blogspot.com/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Πάλι στο εδώλιο ο Βαξεβάνης - Έφεση υπέρ του νόμου από την εισαγγελία - Θεωρεί πως το δικαστήριο που τον αθώωσε... έσφαλε! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top