ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα καταστήματα Carrefour-Mαρινόπουλος καταγγέλλει τους εκπροσώπους της επιχείρησης 

ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο τμήμα ασφαλείας των καταστημάτων της Carrefour-Mαρινόπουλος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πολλά χρόνια. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 η επιχείρηση ΑΡΝΕΙΤΑΙ την παροχή των υπηρεσιών τους στα καταστήματά της, δια μέσω των αντιπροσώπων της, προχωρώντας ουσιαστικά σε προφορική καταγγελία των συμβάσεών τους. Κατά συνέπεια και καθώς δεν προχώρησε σε απολύσεις, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν τη νόμιμη αποζημίωσή τους και δεν μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.
            Με το εφεύρημα της ανάθεσης της φύλαξης των καταστημάτων, αποκλειστικά σε εξωτερικό συνεργάτη (εταιρία SECURITY) και χωρίς να υπογραφεί νέα σύμβαση εργασίας με τα νέα δεδομένα και όρους, αναγκάζουν τους υπαλλήλους να εργαστούν σε μία άλλη εταιρία χωρίς να ερωτηθούν. 
Οι υπάλληλοι έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελία του συμβάντος στην Επιθεώρηση Εργασίας και μέσω της δικαστικής οδού, ζήτησαν από τους εκπροσώπους της επιχείρησης να δείξουν σεβασμό στις υφιστάμενες συμφωνίες και τους ισχύοντες νόμους. 

            Επίσης δρομολογούνται δυναμικές κινητοποιήσεις από τους περίπου 60 εργαζομένους στα τμήματα ασφαλείας στα καταστήματα Carrefour-Μαρινόπουλους, σε όλη την Ελλάδα. 


Το onlyfreegr ευχαριστεί την επιτροπή για την αποστολή του Δελτίου Τύπου 
και σας ευχόμαστε καλό κουράγιο και δύναμη στον αγώνα σας.
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top