ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αστυνομικοί χτύπησαν άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή


Αντιμέτωποι με την αστυνομική βία ήρθαν άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή.

Τα άτομα με αναπηρία, που συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα «να πιαστούν» στα χέρια με τα ΜΑΤ. 

Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, δεν υπέκυψαν και πέρασαν από το φραγμό που τους είχαν κάνει οι αστυνομικοί.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια κάνοντας λόγο για αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποί τους κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζήτησαν να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Μπούρα. Το τραγελαφικό, ωστόσο, της υπόθεσης είναι ότι οι είσοδοι που τους υπέδειξαν δεν ήταν προσβάσιμες για αναπηρικά αμαξίδια! 

Όταν έφτασαν στην πρωθυπουργική κατοικία, τους πρότειναν να μπουν στο κτήριο, λόγω και της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, από την πίσω πόρτα, η οποία είχε σκαλοπάτια. Μη μπορώντας να ανέβουν να αμαξίδια, τους έστειλαν στην κεντρική είσοδο, η οποία επίσης δεν διαθέτει ράμπα για να ανέβουν τα αμαξίδια. Έπειτα από συνεννοήσεις των ανδρών ασφαλείας της πρωθυπουργικής κατοικίας, αποφάσιζαν να μετακινήσουν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα από την πλαϊνή πλευρά όπου υπάρχει ράμπα για να ανέβουν τα αμαξίδια και έτσι οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ κατάφεραν να δώσουν το ψήφισμα στον κύριο Μπούρα. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.



Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Αστυνομικοί χτύπησαν άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top