Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το καλό κρασί γίνετε μόνο από σταφύλια, ο οινοποιός Pascal Miche από το Κεμπέκ του Καναδά θα σας διαψεύσει, αφού χρησιμοποιεί ντομάτες
για να δημιουργήσει έναν ασυνήθιστο αλλά όλο και πιο δημοφιλή οίνο!
Ο πρώην κρεοπώλης αποφάσισε πριν από επτά χρόνια να εμπορευματοποιήσει μια παλιά συνταγή του παππού του, παρασκευάζοντας ένα παράξενο «κρασί» με την εμπορική επωνυμία Omerto, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ντομάτες.
Πουλώντας 34.000 φιάλες ετησίως, ο επίδοξος οινοποιός βρίσκεται σε… καλό δρόμο, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, που αγαπούν την ιδιαίτερη γεύση του! Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθούν οι οινοποιοί με τα σταφύλια:
Αφού ο Pascal Miche επιλέξει τις καλύτερες ντομάτες, κυρίως κίτρινα και κόκκινα τοματίνια, από 16 διαφορετικές ποικιλίες, προχωρά στη σύνθλιψη, τη ζύμωση και την εμφιάλωση, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου εννέα μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Από το χωράφι… στο μπουκάλι, λοιπόν, το Omerto κάνει θραύση στη Βόρεια Αμερική, αλλά έχει βρει αρκετά προβλήματα στην προώθησή του, κυρίως προς τις αγορές της Γαλλίας. Ο λόγος; Εκεί μόνο τα αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών μπορούν να φέρουν την ονομασία «κρασί».
Έτσι ο Pascal Miche αν θέλει να δει το παράξενο κρασί του στα ράφια των παριζιάνικων καταστημάτων πρέπει να βρει άλλο όνομα! Πέρα από αυτό, πάντως, σύμφωνα με επαγγελματίες σομελιέ, το Omerto έχει «φρουτώδη γεύση και θα ταίριαζε άριστα με γλυκά αλλά και πικάντικα φαγητά, ενώ θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα γλυκό κρασί Pineau des Charentes».
perierga
http://topeiraxtiri.blogspot.gr/
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------