ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα της επόμενης διετίας



Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να καθοριστούν τα μέτρα της επόμενης διετίας που θα αποφέρουν μέσω περικοπών 11,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία έλαβε σαφείς οδηγίες για να εντοπιστούν άμεσα οι δημόσιες δαπάνες που μπορούν να περικοπούν έτσι ώστε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε οριζόντιες περικοπές.

Το εγχείρημα των περικοπών ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι καθώς ορισμένα υπουργεία εμφανίστηκαν «απρόθυμα» στο να εντοπίσουν τις δαπάνες που τους υπαγορεύτηκαν και κατέληξαν να παρουσιάσουν στον Γιάννη Στουρνάρα, προτάσεις πολύ κάτω του αναμενομένου. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο απολύσεων προσωπικού, κλεισίματος οργανισμών και επιχειρήσεων καθώς και περαιτέρω οριζοντίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση προκειμένου να τους επισημάνει πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειές τους για περιστολή των δαπανών.

Αυτό συνέβη διότι όπως φαίνεται στα δύο αυτά υπουργεία «πέφτει» το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών προκειμένου να βρεθούν άλλα 5,5 δισ. από τα 11,5 δισ. των περικοπών που αναζητά να κάνει η κυβέρνηση.

Έτσι στην συνάντηση της Τετάρτης που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα μέτρα. Όλη την Τρίτη ο Γιάννης Στουρνάρας είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, οπότε και αναμένεται να ενημερώσει τους επικεφαλής της κυβέρνησης για την πορεία των συνομιλιών.



http://imathia-news.blogspot.gr/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα της επόμενης διετίας Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top