Για να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ,
2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά
3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό!
προσοχή: βάλτε ελάχιστο νερό(~1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός!
4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα!
προσοχή: φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές.
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους.
5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα!
6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια
προσοχή: μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος!
7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες ώστε να έρθουν όλα στα ίσια τους!
και είστε έτοιμοι! Μόλις κάνατε έναν πολύ καλό φραπέ με μίξερ!
Πως να φτιάξω καλό φραπέ με σέικερ
2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά
3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό!
προσοχή: βάλτε ελάχιστο νερό(~1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός!
4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα!
προσοχή: φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές.
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους.
5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα!
6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια
προσοχή: μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος!
7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες ώστε να έρθουν όλα στα ίσια τους!
και είστε έτοιμοι! Μόλις κάνατε έναν πολύ καλό φραπέ με μίξερ!
Πως να φτιάξω καλό φραπέ με σέικερ
Για να φτιάξετε φραπέ με σέικερ ο οποίος να είναι πολύ καλός, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
1) προσθέστε τις αναλογίες που προαναφέραμε πριν στα βήματα 1,2,3, στο σέικερ σας
2) προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι, θα βοηθήσει στο να γίνει καλύτερο χτύπημα!
3) κλείστε καλά και ανακινήστε. Κάντε περίπου 30 ανακινήσεις ”πήγαινε-έλα” (~15 ”πάνε” , ~15 ”έλα”) δυνατά
4) προσθέστε 1-2 ακόμα μεγάλα παγάκια σε ένα άλλο ποτήρι
5) προσθέστε γάλα (δείτε βήμα 5 από πιο πάνω)
6) ρίξτε τον συμπυκνωμένο αφρό σας μέσα στο ποτήρι με τον πάγο και το γάλα
7) βάλτε λίγο παγωμένο νερό στο σέικερ, ξεπλύντε, και ρίξτε το μέσα στο ποτήρι!
8) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
9) βάλτε το καλαμάκι κάνοντας 3-4 γύρους ώστε να έρθουν όλα στη θέση τους!
και είμαστε έτοιμοι! Μόλις φτιάξαμε έναν υπέροχο φραπέ με σέικερ!
Καλή απόλαυση λοιπόν!
1) προσθέστε τις αναλογίες που προαναφέραμε πριν στα βήματα 1,2,3, στο σέικερ σας
2) προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι, θα βοηθήσει στο να γίνει καλύτερο χτύπημα!
3) κλείστε καλά και ανακινήστε. Κάντε περίπου 30 ανακινήσεις ”πήγαινε-έλα” (~15 ”πάνε” , ~15 ”έλα”) δυνατά
4) προσθέστε 1-2 ακόμα μεγάλα παγάκια σε ένα άλλο ποτήρι
5) προσθέστε γάλα (δείτε βήμα 5 από πιο πάνω)
6) ρίξτε τον συμπυκνωμένο αφρό σας μέσα στο ποτήρι με τον πάγο και το γάλα
7) βάλτε λίγο παγωμένο νερό στο σέικερ, ξεπλύντε, και ρίξτε το μέσα στο ποτήρι!
8) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
9) βάλτε το καλαμάκι κάνοντας 3-4 γύρους ώστε να έρθουν όλα στη θέση τους!
και είμαστε έτοιμοι! Μόλις φτιάξαμε έναν υπέροχο φραπέ με σέικερ!
Αν έχετε βρει και τη δική σας φόρμουλα ώστε να φτιάχνετε καλό φραπέ, ή αν έχετε βρει κάποια ιδιαίτερη φόρμουλα που τον κάνει σπέσιαλ, γράψτε την σε σχόλιο παρακάτω.
Καλή απόλαυση λοιπόν!
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------