Παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό.
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο η χοιρινό αν προτιμάτε
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
25 καθαρά φύλλα λάχανο
Για το Αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό
1 κούπα ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
Εκτέλεση
Τρίψτε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, βάλτε το σε ένα τηγανάκι με δύο κουταλιές νερό και αφήστε το να βράσει μέχρι να ποιεί όλο το νεράκι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, βάλτε τον κιμά, το ρύζι ( πρώτα να το έχετε πλύνει πολύ καλά ), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
Βάλτε το χεράκι σας και ανακατέψτε το πολύ καλά.
Στο πάγκο της κουζίνας απλώστε ένα φύλλο λάχανο
( δείτε Πώς να βγάλω τα φύλλα από το λάχανο )
και βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώστε τις δύο άκρες και κλείνετε τον ντολμά ρολάροντας.Σε μία κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και μερικά φύλλα από το λάχανο, τοποθετείστε τους λαχανοντολμάδες σε 2-3 στρώσεις δίπλα, δίπλα. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και προσθέστε νερό μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν οι ντολμάδες, βάλτε ένα πιάτο από πάνω για να κρατάει τους ντολμάδες και να μην ανοίξουν. Βάλτε τους να βράζουν σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά (σε χύτρα 18 λεπτά ).
Ετοιμάστε το αυγολέμονο. Μόλις γίνουν οι ντολμάδες βγάλτε μια κούπα ζωμό, σε ένα μπολάκι βάλτε το χυμό λεμονιού μαζί με τα αυγά και χτυπήστε τα πολύ καλά, και έτσι όπως είναι ζεστός ρίξτε το σιγά, σιγά μέσα στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς.Ρίξτε το μέσα στη κατσαρόλα με τους ντολμάδες, σκεπάστε τους και αφήστε τους πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα (μην βάλετε κουτάλι)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
dianitascooking.blogspot.com
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο η χοιρινό αν προτιμάτε
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
25 καθαρά φύλλα λάχανο
Για το Αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό
1 κούπα ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
Εκτέλεση
Τρίψτε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, βάλτε το σε ένα τηγανάκι με δύο κουταλιές νερό και αφήστε το να βράσει μέχρι να ποιεί όλο το νεράκι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, βάλτε τον κιμά, το ρύζι ( πρώτα να το έχετε πλύνει πολύ καλά ), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
Βάλτε το χεράκι σας και ανακατέψτε το πολύ καλά.
Στο πάγκο της κουζίνας απλώστε ένα φύλλο λάχανο
( δείτε Πώς να βγάλω τα φύλλα από το λάχανο )
και βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώστε τις δύο άκρες και κλείνετε τον ντολμά ρολάροντας.Σε μία κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και μερικά φύλλα από το λάχανο, τοποθετείστε τους λαχανοντολμάδες σε 2-3 στρώσεις δίπλα, δίπλα. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και προσθέστε νερό μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν οι ντολμάδες, βάλτε ένα πιάτο από πάνω για να κρατάει τους ντολμάδες και να μην ανοίξουν. Βάλτε τους να βράζουν σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά (σε χύτρα 18 λεπτά ).
Ετοιμάστε το αυγολέμονο. Μόλις γίνουν οι ντολμάδες βγάλτε μια κούπα ζωμό, σε ένα μπολάκι βάλτε το χυμό λεμονιού μαζί με τα αυγά και χτυπήστε τα πολύ καλά, και έτσι όπως είναι ζεστός ρίξτε το σιγά, σιγά μέσα στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς.Ρίξτε το μέσα στη κατσαρόλα με τους ντολμάδες, σκεπάστε τους και αφήστε τους πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα (μην βάλετε κουτάλι)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
dianitascooking.blogspot.com
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------