ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Βάση του Ισραήλ στην Κύπρο «βλέπει» η τουρκική πλευρά


Η Λευκωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ένταση μεταξύ Αγκυρας και Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι Λευκωσία και Τελ Αβίβ διεξάγουν «μυστικές συνομιλίες για στρατιωτική βάση του Ισραήλ» στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο Έρογλου είπε ότι αυτό το χαρτί, κατά την έκφρασή του, θα χρησιμοποιηθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά ως «όπλο στις διαπραγματεύσεις εναντίον της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Ο Έρογλου είπε επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου επισκέφθηκε την Κύπρο, γιατί υπάρχουν αμοιβαία οφέλη και υποστήριξε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, ανοικτά πλέον, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ένταση στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε ότι περιορίζεται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας προσθέτοντας ότι σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε τον Ιούλιο από την Κυπριακή Δημοκρατία, «δεν βρεθεί μια λογική και δίκαιη λύση, η διαδικασία ειρήνευσης θα παγώσει για τουλάχιστον δύο χρόνια».

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι, εάν μέχρι τον Ιούλιο τα δύο μέρη δεν φθάσουν σε συμφωνία, τότε η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ενισχύσει το «κράτος» της και θα προχωρήσει στην υιοθέτηση νέου «συντάγματος».

supercomments.gr
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Βάση του Ισραήλ στην Κύπρο «βλέπει» η τουρκική πλευρά Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top