ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο ρόλος του business coach στις επιχειρήσεις..

Ο ρόλος ενός business coach είναι πολύ σημαντικός σε μια επιχείρηση ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικών κρίσεων. Ο business coach αποτελεί την εξωτερική ματιά, την αντικειμενική άποψη με την οποία μπορεί να εντοπίσει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της επιχείρησης και με την κατάλληλη τεχνογνωσία να διορθώσει καταστάσεις και να ενδυναμώσει αυτές που αποφέρουν εισόδημα στην εταιρεία.

Γνωρίζοντας πώς κινούνται οι εταιρείες μέσα σε ένα συγκεκριμένο κλάδο, γνωρίζοντας πετυχημένες ενέργειες αλλά και κινήσεις οι οποίες δεν έχουν ευοδώσει, μπορεί να αποτελέσει ένα σταθερό παράγοντα για τον επιχειρηματία. Έτσι στοχεύει όχι μόνο να αφαιρέσει την αβεβαιότητα και την ανησυχία που ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους αυξάνεται, αλλά να είναι και αυτός που θα παρουσιάσει τις λύσεις οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν από τον επιχειρηματία εύκολα, βάζοντας το πλαίσιο όπου θα κινηθεί η επιχείρηση στο μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθεί η προσοχή του από τα προβλήματα και να επικεντρωθεί στην εύρεση νέων τρόπων εξάπλωσης της εταιρείας του. Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υποκαθιστά την ανάγκη ύπαρξης νέων στελεχών, τα οποία σε περίπτωση που θα έπρεπε να προσληφθούν από μια εταιρεία για να καλύψουν διάφορες θέσεις, αυτό και μόνο θα αύξανε τα έξοδα της.

Έτσι, συνεργαζόμενη με κάποιον business coach, μια εταιρεία μπορεί να αποκτήσει ένα “πακέτο" συμβουλευτικών υπηρεσιών από αυτόν, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην χρηματοοικονομική, οργανωτική και διαχειριστική συμβουλευτική καθοδήγηση αλλά και στη παροχή κι άλλων έξυπνων και συνδυαστικών λύσεων και κατ' επέκταση τρόπων για να αυξηθεί η κερδοφορία της. Η βέλτιστη λύση είναι η πρόγνωση βέβαια και όχι η καταπολέμηση, πράγμα που σημαίνει ότι καλύτερα να προλαβαίνει κανείς καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησ! ής του, παρά να χρειάζεται επείγουσες παρεμβάσεις όταν έχει φτάσει σε σημείο που να κινδυνεύει.

Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων της Business Coaching Lab, έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον επιχειρηματία πρώτον να χειρισθεί οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετωπίζει τώρα, και δεύτερον να χτίσει και να αναδιαρθώσει έτσι τις λειτουργίες, τις διαδικασίες και τις ενέργειες της επιχείρησής του με σκοπό την εξάπλωσή της και της πρόληψης από παρόμοιες μελλοντικές καταστάσεις.

Ευχαριστούμε το μέλος μας: Σέργιος.. για την αποστολή της ανάρτησης!!
Ιστοσελίδα του αρθρογράφου: http://www.businesscoachinglab.gr
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Ο ρόλος του business coach στις επιχειρήσεις.. Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top