ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το κοτόπουλο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι επιστήμονες είναι ...κατηγορηματικοί: Το είδος των πρωτεϊνών που καταναλώνει κάποιος, παίζει ρόλο ως προς το πόσο κινδυνεύει από …

εγκεφαλικό. Μεγάλη έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει σχετικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ το κρέας των πουλερικών τον μειώνει.

Ερευνητές της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δημοσίευσαν στο εξειδικευμένο για εγκεφαλικά ιατρικό περιοδικό stroke, τη μελέτη τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς, αναλύθηκαν δεδομένα 20 και πλέον ετών, που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες άτομα, μέσης και τρίτης ηλικίας, (άνδρες και γυναίκες). Οι ερευνητές, ταξινόμησαν τα άτομα ανάλογα με την κατηγορία της διατροφής τους: Κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά, γαλακτοκομικά κ.α

Όπως διαπιστώθηκε, όσοι άνδρες έτρωγαν πιο πολύ κόκκινο κρέας (περισσότερες από 2 μερίδες ανά ημέρα) είχαν 28% περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες ομάδες να πάθουν εγκεφαλικό. Η αντίστοιχη κατηγορία στις γυναίκες έφθανε το 19%. Αν καθημερινά, μια μερίδα κόκκινου κρέατος αντικαθίστατο, από μια μερίδα κοτόπουλου, ή άλλου πουλερικού, ο κίνδυνος εμφάνιζε μείωση κατά 27%. Αν αντί για κοτόπουλο αντικαθιστούσαν το κόκκινο κρέας με ψάρια ή γαλακτοκομικά, τότε το ποσοστό κινδύνου έπεφτε στο 17%.

Συνεπώς το κρέας των πουλερικών είναι εκείνο που μειώνει δραστικά το ποσοστό κινδύνου. Σε ότι αφορά τη διατροφή και το ψάρι, οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα οφέλη των ψαριών συναρτώνται από τον τρόπο που μαγειρεύεται το ψάρι. Σε ότι αφορά το κόκκινο κρέας εκτιμάται ότι το λίπος και ο σίδηρος είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για τον κίνδυνο του εγκεφαλικού.

Πηγή άρθρου: 
24wro.blogspot.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Το κοτόπουλο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top