ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Σεισμός Στα Κόμματα: Παρασκηνιακές Κινήσεις Αλλάζουν Τον Πολιτικό Χάρτη!



Αιφνίδια αντιπαράθεση κορυφής προέκυψε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές.



Αιτία αποτέλεσε το αυστηρό μήνυμα που έστειλε η κυρία Γεννηματά «προς πάσα κατεύθυνση», όπως χαρακτηριστικά σημείωναν πηγές του κόμματος, με αφορμή τις εντεινόμενες παραφωνίες. Κι αυτό γιατί η κυρία Γεννηματά ζήτησε πρόωρες εκλογές και ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ακριβώς τα αντίθετα, κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της (Πρώτο Θέμα), σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο τον οποίο δεν έχει συνηθίσει ως σήμερα, ανέφερε πως δεν θα δοθεί «καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας», καταλήγοντας με τη χαρακτηριστική φράση «ώς εδώ».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνιζε πως «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα». «Πολύ περισσότερο όσους αναζητούν την επόμενη εκλογική στέγη».

Η εξαιρετικά σκληρή τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά -ίσως αποτελεί προειδοποίηση για μελλοντικές διαγραφές στην περίπτωση που εξακολουθήσουν στελέχη του κόμματος να διαφοροποιούνται- προκάλεσε αντιδράσεις.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν δέχεται εντολές από κανέναν

Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει να σηκώνει το γάντι.
«Το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν», ήταν η πρώτη φράση της ανακοίνωσης. «Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε», κατέληγε χαρακτηριστικά.

Η διένεξη Γεννηματά-Θεοδωράκη προέκυψε όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγες ημέρες μετά το αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για πρόωρες εκλογές, διατύπωσε ακριβώς την αντίθετη θέση.
Ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, σημείωνε ότι «οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ένας επανακαθορισμός της πορείας της χώρας με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, δουλειές και εξαγωγές. Είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση».
Εκτίμησε, μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία ή έστω να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέτωπο παρά τις ρωγμές δεν σπάει. Η εξουσία είναι ισχυρή συγκολλητική ουσία, πόσω μάλλον για βουλευτές που ξέρουν ότι δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή».

ΔΗΜΑΡ: Οχι δημόσιες αντιπαραθέσεις

Αντίδραση για τη δήλωση της κ. Γεννηματά υπήρξε και από τη ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, από την Αγίου Κωνσταντίνου σε «άτυπη ενημέρωση» ανέφεραν, λαμβάνοντας αποστάσεις από όλες τις πλευρές, πως «οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες» και «όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Για Ραγκούση «χτυπά η καμπάνα»

«Πρόκειται περισσότερο για έκκληση αυτοσυγκράτησης και υπευθυνότητας, παρά για απειλή» σχολίαζαν συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι δεν προσωποποιεί κάποιον αλλά απευθύνεται σε όλα τα στελέχη. Ωστόσο, τα πυρά της Φώφης Γεννηματά στρέφονταν όπως φαίνεται κατά στελεχών που «θολώνουν» το στίγμα του νεοσύστατου κόμματος και κυρίως κατά του Γιάννη Ραγκούση.

Η Χ. Τρικούπη δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης» που έκανε την Κυριακή, ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ στην οποία μετείχαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Βούτσης, Παππάς, Παπαδημούλης κλπ. Μάλιστα, εκεί, ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε». Επέμεινε ότι «οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία» και πρόσθεσε πως «αν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα παρατήσουν τελευταία στιγμή, αν αντέξουν και δεν δραπετεύσουν από τις εθνικές και ιστορικές τους ευθύνες και αυτοί, και αν παράλληλα αναλάβουν επίσημες πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις μέσα στις οποίες αυτονόητο είναι πως δεν συγκαταλέγονται οι ΑΝΕΛ ή η ΝΔ, τότε ναι, η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά».

Χριστοφιλοπούλου: Να σταματήσουν τα παιχνίδια προσωπικών φιλοδοξιών

Πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν αιχμηρά τις δηλώσεις Ραγκούση. Η Ευη Χριστοφιλοπούλου με μια αιχμηρή ανάρτηση στο twitter τόνισε:

«Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην χώρα. Γεγονός που ανησυχεί τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ και εκφράζεται είτε με επιθέσεις από διάφορα στελέχη τους είτε με προσπάθειες προσέγγισης. Το κακό είναι ότι καμιά φορά τους βοηθούμε κι εμείς. Ορισμένοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ και τις ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ που «κλείνουν το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος της Παράταξης ΔΕΝ μπορεί να ανεχθεί περίεργες ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, όπως το πότε ή αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές! Ας μετράμε όλοι το μπόι μας ντάλα μεσημέρι…».

«Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει κλείσει με ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο συμβόλαιο να κλείνει και εκδηλώσεις;» έγραψε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο twitter.

Λοβέρδος: Οσοι αλληθωρίζουν να πάνε εκεί που κοιτάνε

«Οσοι αλληθωρίζουν από εμάς να πάνε εκεί που κοιτάνε», δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, στέλνονας μήνυμα προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και «φωτογραφίζοντας» τόσο τον Σταύρο Θεοδωράκη, όσο και τον Γιάννη Ραγκούση ότι αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη και αυτοτελή πορεία και χαρακτηρίζεται από τη βασική του επιλογή που είναι άμεση προκήρυξη εκλογών.
Σημείωσε παράλληλα ότι «όποιος ετεροκαθορίζεται είναι μοιραίος» και πως χθεσινή η φράση «ως εδώ» της Φώφης Γεννηματά τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

http://arouraios.gr/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Σεισμός Στα Κόμματα: Παρασκηνιακές Κινήσεις Αλλάζουν Τον Πολιτικό Χάρτη! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top