ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

«Σαλάχια» Και «Ταραντούλες»: Πώς Η Τουρκία Γίνεται Ακόμα Πιο Επικίνδυνη Σε Αιγαίο Και Θράκη (Βίντεο)



Μεγάλο βάρος δίνει πλέον η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν στην ανάπτυξη drones και ρομποτικών συστημάτων για πολεμικούς σκοπούς με την προοπτική να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο, αλλά και στη Θράκη


Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το πως απέκτησαν στην Τουρκία την τεχνογνωσία για την εξέλιξη τόσο προηγμένων συστημάτων.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα ή αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που καλούνται προκαλέσουν πλήγματα στον αντίπαλο ή να αποκτούν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες. Τα οχήματα διαθέτουν συστήματα λήψης, επικοινωνίας, και χειρισμού.

Θα μπορούσε να ακούγεται και σαν ανέκδοτο αλλά δεν είναι έτσι καθώς με το ζήτημα ασχολείται το έγκυρο αμερικανικό defensenews.com



Kάνει εκτενή αναφορά στο νέο εντυπωσιακό υποβρύχιο drone, που εντάσσεται στο οπλοστάσιο της Τουρκίας. Πρόκειται για ένα αληθοφανές ομοίωμα σαλαχιού που δύσκολα ξεχωρίζει από το πραγματικό με σκοπό να περνά σχεδόν απαρατήρητο κάτω από βυθό.

Το «σαλάχι» αυτό έχει τη δυνατότητα, από το να εξαπολύσει φονική επίθεση, μέχρι να εκτελέσει αποστολή κατασκοπείας σε οποιαδήποτε θάλασσα, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για το Αιγαίο και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Σύμφωνα, δε, με την εταιρεία κατασκευής «Albayraklar Savunma», μπορεί να παίξει και το ρόλο υποβρύχιας κινητής νάρκης με δυνατότητα ανατίναξης πολεμικών πλοίων (χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο), καθιστώντας το ως το πρώτο απειλητικό υποβρύχιο drone τουρκικής «καταγωγής».

Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου συστήματος είναι η δυσκολία στον εντοπισμό του από τον «εχθρό».

Κάτω από τη σιλικόνη που το περιβάλλει, βρίσκεται αλουμίνιο και τιτάνιο, ενώ είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες στη θέση των ματιών.

Το «σαλάχι» αναπτύσσει ταχύτητα έως και 5,5 κόμβων, ενώ έχει αυτονομία 12 ωρών κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να στέλνει μη ανιχνεύσιμες πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων παρόμοιων με αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν!

Παράλληλα, όταν δεν βρίσκεται σε κάποια αποστολή, μπορεί να περιμένει νέες εντολές, «απενεργοποιημένο» στο βυθό, χωρίς ωστόσο να… ανησυχεί μήπως μπει στο «μενού» μεγάλων ψαριών αφού έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση της… αυτοσυντήρησης με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν απειλητικά περνώντας το για μεζέ!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το νέο τουρκικό υπερόπλο κατασκευάστηκε από την «Albayraklar Savunma» σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε μόλις δυο χρόνια…

Oι Αμερικανοί πάντως το χαρακτηρίζουν ως «τηλεκατευθυνόμενη θαλάσσια νάρκη»

Την ίδια στιγμή τουρκικά επίγεια μη επανδρωμένα τροχοφόρα (Tarantula) και ερπυστριοφόρα (νέο μικρό άρμα μάχης ASELSAN) οχήματα θα δρουν υποστηρικτικά με τις χερσαίες δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο κινούμενα ακόμη και μέσα στο ποτάμι μιας και για αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει περιορισμός κινήσεων.

Ο Τούρκος υφυπουργός Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου μη επανδρωμένου τροχοφόρου οχήματος που ονομάστηκε Τarantula και παράγεται από την τουρκική ASELSAN

To συγκεκριμένο είναι εφοδιασμένο με πολυβόλο και άλλα «gadgets» και δημιουργεί ιδιαίτερους κινδύνους για ένα μελλοντικό πεδίο μάχης

Είναι τροχοφόρο όχημα 8×4, και διαθέτει ενσωματωμένη πύργο Aselsan Sarp, ο οποίος μπορεί να φέρει ποικιλία οπλικών συστημάτων.

Το όχημα, διαθέτει εμβέλεια ελέγχου 3 χιλιόμετρα και αυτονομία 70 χιλιομέτρων με 8 ώρες λειτουργίας. Είναι όχημα 2 τόνων και διαθέτει χωρητικότητα 800 κιλών, πράγμα που του δίνει την δυαντότητα για να μεταφέρει ποικιλία οπλικών συστημάτων , συστημάτων παρακολούθησης και άλλων «παιχνιδιών».

Η ASELSAN επίσης έχει κατασκευάσει ερπυστριοφόρο άρμα μάχης με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο ενώ το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να «φορτωθεί» με μεγάλο όγκο οπλικών συστημάτων (μικρούς πυραύλους, πολυβόλα, πυροβόλα μικρού διαμετρήματος) και συστημάτων παρατήρησης.

Ο ειδικός μηχανικός της τουρκικής εταιρείας δήλωσε ότι: «το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι μη επανδρωμένη μας επιτρέπει να την ελέγξουμε εξ αποστάσεως. Ο χειροκίνητος έλεγχος μας επιτρέπει να ελέγχουμε το κοντινό εύρος

Έχουμε επίσης μια μεγάλη συσκευή ελέγχου τύπου «τσάντας» και με αυτήν αποστέλλουμε το όχημα σε ειδικές αποστολές .

Η χρήση του δεν επιτρέπει απώλειες προσωπικού ενώ χρησιμοποιείται σε ειδικές καταστάσεις και αποστολές .

Εκτός από αυτό επιτύχαμε επίσης τον έλεγχο μέσω δορυφόρου. Κάναμε επίσης μια σοβαρή συμφωνία με μια χώρα της Μέσης Ανατολής και πραγματοποιούμε την πρώτη μας πώληση»

Μέσα σε όλα αυτά μην ξεχνάμε και το κλασσικό drone ANKA το οποίο ήδη έχει «πιάσει δουλειά» στο Αιγαίο


http://www.ksipnistere.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: «Σαλάχια» Και «Ταραντούλες»: Πώς Η Τουρκία Γίνεται Ακόμα Πιο Επικίνδυνη Σε Αιγαίο Και Θράκη (Βίντεο) Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top