ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

«Είναι άδικο και γίνεται πράξη»: Διώχνουν σταδιακά όλο τον παραγωγικό πληθυσμό από την χώρα


«Είναι άδικο και γίνεται πράξη»: Διώχνουν σταδιακά όλο τον παραγωγικό πληθυσμό από την χώρα

Του Άρη Δημόπουλου

Οι πολυμήχανοι Έλληνες αδυνατούν να βρουν περιθώρια επιβίωσης σε ένα τόσο ασφυκτικό περιβάλλον σαν και αυτό της σοβιέτ ελληνικής οικονομίας. 
Όλο και περισσότεροι αναζητούν ήδη ή σκέφτονται στο άμεσο μέλλον να αναζητήσουν μία δουλειά -και συνεπώς αξιοπρεπή διαβίωση- εκτός Ελλάδας, παρά να μείνουν σε ένα οικονομικά άγονο περιβάλλον που το μόνο που αναπτύσσονται είναι οι...θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και οι φόροι!
Τα στοιχεία της Eurostat για το σύνολο της Ευρώπης αλλά και ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά:

-6 στους 10 Έλληνες ανέργους ηλικίας 20 έως 34 ετών δηλώνουν πρόθυμοι για μετεγκατάσταση είτε εντός της χώρας είτε στο εξωτερικό προκειμένου να έχουν έστω μία δουλειά
-Στην "Ενωμένη Ευρώπη" το 50% των ανέργων έχουν παρόμοιες σκέψεις για εύρεση εργασίας πολύ μακριά από τον τόπο τους

Τα πράγματα ωστόσο στην Ελλάδα, πέρα από τα ποσοστά που είναι πολύ πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο, είναι κατά πολύ χειρότερα σε ό,τι αφορά τους αριθμούς. 
Με την πραγματική ανεργία στην Ελλάδα στο τέλος του 2017 να αγγίζει το 27,5% και μία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων να λαμβάνει μισθούς-πείνας, η απόφαση για μετανάστευση γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, κάτω από 800 ευρώ καθαρά λαμβάνει ένας στους δύο εργαζομένους (50,2%), ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ (37,4% το 2017 από 13,1% το 2009).
Αντιλαμβάνεται κανείς πως με τις εν Ελλάδι επιχειρήσεις να δουλεύουν ουσιαστικά για το ίδιο το κράτος ελέω υψηλών φόρων, κανείς δεν μπορεί από τον ιδιωτικό τομέα να δώσει την "έκρηξη των θέσεων εργασίας" που απαιτείται για να σταματήσει η κατηφόρα στις πλέον παραγωγικές ηλικίες. 
Τα "φρέσκα" στοιχεία της Eurostat έρχονται να συμπληρώσουν την άβολη για πολλούς αλήθεια των ελληνική επιχειρήσεων, που σε συνθήκες σοβιέτ οικονομίας με το ζόρι απασχολούν πάνω από έναν υπάλληλο (Δείτε ΕΔΩ).
Δυστυχώς "φως στο τούνελ" δεν αναμένεται να υπάρξει σύντομα. 
Ακόμη κι αν αύριο αποφασιστεί να εφαρμοστούν γενναίες μεταρρυθμίσεις αρχής γενομένης με την δραστική μείωση των φόρων (flat), τότε θα απαιτούνταν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα έως ότου τα αποτελέσματα γίνονταν αντιληπτά στην πραγματική οικονομία. 
Για την ώρα βέβαια τα παραπάνω δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας...

loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: «Είναι άδικο και γίνεται πράξη»: Διώχνουν σταδιακά όλο τον παραγωγικό πληθυσμό από την χώρα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top