ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Bloomberg: «Δεν Υπάρχουν Αποδόσεις Σαν Των Ελληνικών Ομολόγων - Να Τρέξουν Οι Επενδυτές Να Αγοράσουν»



«Δεν υπάρχουν αποδόσεις σαν των ελληνικών ομολόγων στην Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που οι επενδυτές θα... τρέξουν να αγοράσουν, όταν το ελληνικό δημόσιο βγει στις αγορές τις επόμενες
ημέρες» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε σημερινό του δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η δίψα των επενδυτών για υψηλές αποδόσεις συνδυάζεται με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης.

«Το κυνήγι των αποδόσεων συνεχίζεται και είναι δύσκολο να βγει κανείς ελκυστικές αποδόσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα», σημειώνει ο Δημήτρης Νταλίπης, επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Alpha Trust Mutual Fund Management.

Από την πλευρά του, ο Giuseppe di Mino, διευθυντής της Amber Capital στο Λονδίνο, τονίζει ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο τα spreads παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουμε στην έκδοση ελληνικού ομολόγου όταν έρθει η ώρα», προσθέτει. Σημειώνεται ότι η Amber Capital αγόρασε πέρσι ελληνικά ομόλογα ενώ κατέχει και ποσοστό 1% στον ΟΤΕ.

Το επταετές ομόλογο που θα εκδώσει η Ελλάδα και από το οποίο αναμένεται να αντλήσει 3 δισ. ευρώ, θα φέρει πιθανότατα επιτόκιο της τάξης του 3%, ανάλογα πάντα με τη ζήτηση που θα προσελκύσει.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

http://www.ksipnistere.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Bloomberg: «Δεν Υπάρχουν Αποδόσεις Σαν Των Ελληνικών Ομολόγων - Να Τρέξουν Οι Επενδυτές Να Αγοράσουν» Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top