ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Το ΔΝΤ ζητά την αποχώρηση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια!


Πηγή: NEWSCITY1
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του γενικότερα για την Ευρωπαική οικονομία προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί εφέτος με ρυθμό 1,8%, με 2,6% το 2018 και κατά 1,9% του ΑΕΠ το 2019, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή 
Επιτροπή αναθεώρησε την προηγούμενη εβδομάδα επί τα χείρω τη δική της πρόβλεψη (ανάπτυξη 1,6% το 2017).

Για τις καθαρές επενδύσεις το Ταμείο βλέπει αύξηση 10,8% εφέτος, κατά 11,8% το 2018 και κατά 13,1% το 2019. Για το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτιμά πως θα ανέλθει σε 1,7% του ΑΕΠ εφέτος, σε 1,1% το 2018 και πως το 2019 θα υπάρξει δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,2%.

Για το δημόσιο χρέος θεωρεί πως θα ανέλθει σε 180,2% του ΑΕΠ εφέτος, σε 184,5% του ΑΕΠ το 2018 και σε 177,9% του ΑΕΠ το 2019. Για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το ΔΝΤ εκτιμά πως θα φθάσει το 0,2% αυτό το έτος και το 0,1% το 2018 και το 2019.

Για την καθαρή εξωτερική θέση της χώρας (καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία) εκτιμά πως θα είναι αρνητική κατά 140,5% του ΑΕΠ εφέτος, κατά 130,8% του ΑΕΠ το 2018 και κατά 126,8% του ΑΕΠ το 2019. Για την εγχώρια ζήτηση προβλέπει πως θα αυξηθεί κατά 0,6% εφέτος, κατά 2,4% το 2018 και κατά 1,9% το 2019.

Το Ταμείο εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί σε ετήσια επίπεδα στο 1,2% και θα αυξηθεί οριακά σε 1,3% το 2018 και στο 1,4% το 2019. Για την ανεργία το Ταμείο εκτιμά ότι θα μειωθεί από το 22,3% εφέτος στο 20,7% το 2018 και στο 19,5% το 2019.

Παράλληλα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη χώρα της Ευρώπης που εμφανίζει μεγάλο παραγωγικό κενό (output gap), δηλαδή το πραγματικό ΑΕΠ της κινείται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δυνητικού ΑΕΠ.

Ταυτοχρόνως το ΔΝΤ συνιστά την ενίσχυση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα, αλλά κ για απόσυρση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια.

Αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα σημειώνει ότι από τα τέλη του 2015, οι απαιτήσεις των ιταλικών και ελληνικών τραπεζών αντιπροσώπευαν κατά μέσο όρο πάνω από το 18% του ΑΕΠ στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στα Σκόπια και τη Σερβία.

«Επί του παρόντος, οι ανησυχίες αφορούν μόνον σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες», αναφέρει η έκθεση και τονίζει πως στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών έχουν ασκηθεί πιέσεις τα τελευταία χρόνια από τους «πεινασμένους από ρευστότητα γονείς» (liquidity-starved parents). Και τονίζει την ανάγκη της απόσυρσης των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων από την περιοχή των Βαλκανίων.
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Το ΔΝΤ ζητά την αποχώρηση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top