ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ


Πηγή: NEWSCITY1
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak πως η διένεξη μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον προκλήθηκε 
από τον νυν πρέσβη των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον «θυσιάζει» τις σχέσεις της με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ.

«Θα πρέπει να είμαι ξεκάθαρος, το πρόσωπο που προκάλεσε αυτό το θέμα είναι ο πρέσβης εδώ. Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να θυσιάζουν ένα στρατηγικό εταίρο για ένα πρέσβη που δεν γνωρίζει την θέση του» δήλωσε ο Ερντογάν σε κυβερνήτες επαρχιών στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως θα ήταν κρίμα αν η Ουάσιγκτον κυβερνάτε από έναν απεσταλμένο. Ο τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ακόμα πως η Τουρκία θα πάψει να χρησιμοποιεί αυτόματα όπλα Sig Sauer που παράγονται στις ΗΠΑ καθώς: «Δεν χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ο υπάλληλος του προξενείου των ΗΠΑ που συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία είχε «ξεκάθαρους δεσμούς» με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν που η Τουρκία θέλει να εκδοθεί σε αυτήν.

Ο τούρκος ηγέτης άσκησε επίσης δριμύτατη κριτική στις ΗΠΑ για την στήριξη που παρέχουν στο παρακλάδι του κουρδικού PKK στην Συρία PYD. «Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο τρομοκρατικός διάδρομος που φτιάχτηκε νότια της Τουρκίας είναι για να χτυπηθεί το Ισλαμικό Κράτος. Ο στόχος είναι να πολιορκηθεί η Τουρκία» κατέληξε.
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top