Το γνωρίζετε πως το περισσευούμενο φαγητό μπορεί να γίνει και πάλι φρέσκο (ή καλύτερα «σαν φρέσκο») αν το ζεστάνετε με τον σωστό τρόπο; Δείτε τα παρακάτω tips για να ξέρετε πώς να ζεσταίνετε το κάθε είδους φαγητό ώστε να είναι πεντανόστιμο και φρέσκο σαν να το βγάλατε μόλις από τον φούρνο.
Πίτσα Για να διατηρήσετε την πίτσα τραγανή βάλτε την σε ένα ταψί πάνω στο οποίο θα έχετε ήδη στρώσει λαδόκολλα. Αν η πίτσα είναι ήδη ξεροψημένη, τυλίξτε την επιπλέον με αλουμινόχαρτο ώστε να μην σας καεί. Βάλτε την στον φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και πάλι το τυρί.
Αν ζεστάνετε σωστά τη χτεσινή πίτσα, θα είναι και πάλι σαν φρέσκια.
Κοτόπουλο και μπριζόλα Αν θέλετε να ζεστάνετε ξανά κάποιο στεγνό κρεατικό, τότε θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο και ζεστάνετέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.
Ψητά λαχανικά Αν θέλετε να ζεστάνετε ξανά τα ψητά λαχανικά, τότε xorisorianews.gr αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Η καλύτερη λύση είναι ο κανονικός φούρνος όπου μπορείτε να τα ζεστάνετε στους 400-450 βαθμούς για 4-5 λεπτά αφού πρώτα τα λαδώσετε ελαφρώς.
Αν η πίτσα είναι ήδη ξεροψημένη, τότε τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο πριν τη βάλετε στον φούρνο.
Μακαρόνια Σας έμειναν μακαρόνια από το χθεσινό δείπνο; Μην τα πετάξετε γιατί με αυτό το κόλπο θα μπορείτε να τα φάτε και σήμερα σαν να είναι ολόφρεσκα. Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά.
Σούπες Βάλτε τη σούπα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ την σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό (προτιμήστε βιολογικό) αν παρατηρήσετε ότι η σούπα σας είναι πολύ πηχτή.
http://www.ksipnistere.com
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------