ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Παράλυτο κουτάβι διασχίζει χιλιόμετρα στην αφρικανική σαβάνα, γεμάτη άγρια ζώα για να βρει βοήθεια (photos + videos)


Όταν η Poppy, εμφανίστηκε σε κατασκήνωση επιστημονικής ομάδας ερευνητών ελεφάντων στην βόρεια περιοχή του Δέλτα του Okavango στην Μποτσουάνα, κανένας δεν ήξερε πως βρέθηκε εκεί, αλλά κατάλαβαν πως ήρθε για βοήθεια.
Ηανθρωπολόγος Susanne Vogel, ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν το μικρόσωμο κουτάβι να σέρνεται αργά με τα μπροστινά πόδια προς την κατασκήνωση της ομάδας και η έκπληξη ήταν μεγάλη. Η Poppy έφτασε μέχρι τους ερευνητές, αλλά ήταν σε άσχημη κατάσταση. Είχε όμως ένα ανίκητο πνεύμα και μάτια που αιχμαλωτίζαν με την καλοσύνη τους.
«Ήρθε σερνόμενη – κυριολεκτικά σερνόμενη, γιατί τα πίσω πόδια της ήταν εντελώς ακινητοποιημένα – στην ερευνητική μας κατασκήνωση. Ήταν αδύνατον να περπατήσει, αλλά ήταν αξιαγάπητη και ζητούσε βοήθεια. Η κατασκήνωση είναι σε απομακρυσμένη περιοχή, γεμάτη ελέφαντες, αλλά και λιοντάρια, ύαινες και άλλους θηρευτές. Με κάποιο τρόπο η Poppy, τα κατάφερε και έφτασε σε εμάς, αποστεωμένη και μούσκεμα από την βροχή», είπε η Susanne Vogel.
Με τον πλησιέστερο κτηνίατρο σε απόσταση 8 ωρών με αυτοκίνητο και πλοίο, η ομάδα των ερευνητών κράτησε την μικρή Poppy στην κατασκήνωση για μερικές μέρες μέχρι να δυναμώσει και να μπορέσει κάποιος να κάνει το δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι μαζί της.
Όταν τελικά η Poppy μεταφέρθηκε από τον Graham McCulloch σε κτηνιατρική κλινική στο Maun, ο γιατρός αποφάνθηκε πως η μικρή ήταν μόλις 7 μηνών και θα χρειαζόταν μία επικίνδυνη επέμβαση για να φτιαχτούν οι δύο σπασμένοι σπόνδυλοί που φαίνονταν στις ακτινογραφίες της.
Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει τι ακριβώς της είχε συμβεί, αλλά η ασφαλέστερες θεωρίες ήταν πως είχε τραυματιστεί από κάποιο μεγαλύτερο ζώο ή από κλοτσιά ανθρώπου. Ο γιατρός που η «πελατεία» του ήταν ως επί το πλείστον άγρια ζώα, είπε πως θα ήταν καλύτερο να αναζητήσουν τη γνώμη ειδικού με γνώσεις ορθοπεδικής για το πρόβλημα της Poppy.
Η επέμβαση θα είχε μικρές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά η άλλη προοπτική ήταν η ευθανασία. Κανένας δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι τέτοιο και έτσι η μικρή έλαβε θεραπεία με ισχυρά αντιφλεγμονώδη και ορούς και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής προς το Okavango.
Όμως όση αγάπη και αν έπαιρνε από την ομάδα, ήταν αδύνατο να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονταν για την επέμβαση και την αποθεραπεία της, όπως και το ταξίδι που θα έπρεπε να κάνει μέχρι τον πλησιέστερο ειδικό στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής.`
Με την σκέψη πως κάθε βοήθεια μετράει, ένα άλλο μέλος της ομάδας, η ανθρωπολόγος Amanda Stronza, ξεκίνησε μία GoFundMe καμπάνια χρηματοδότησης και μία σελίδα στο facebook για την Poppy, «το κουτάβι που έκλεψε την καρδιά μας».
«Οι πιθανότητες ήταν ισχνές να επιβιώσει την επέμβαση ή την αποθεραπεία μετά. Αλλά είχε τόση ζωή μέσα της που ήξερα πως έπρεπε να τιμήσουμε την θέληση και την σκληρή μάχη που είχε δώσει για να μας βρει και να μείνει ζωντανή. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω με την ευθανασία», είπε η Amanda Stronza.
Η Poppy αποδείχτηκε για άλλη μία φορά μαχήτρια. Αν και η σπονδυλική της στήλη ήταν κατεστραμμένη, μετά από μερικές ημέρες θεραπείας και ενυδάτωσης η εικόνα της βελτιώθηκε δραματικά και δεν σταματάει να εκπλήσσει διαρκώς. Αυτή τη στιγμή μετά από 2 εβδομάδες μαζί με τους ερευνητές ελεφάντων, η Poppy έχει αρχίσει να κουνάει την ουρά της!
Με καθημερινή φυσιοθεραπεία και φροντίδα, αλλά και την μεγάλη θέληση της για ζωή η μικρή έχει καταφέρει να στηρίζεται για λίγο στα πίσω της πόδια. Σε έναν μήνα θα μπορεί να επανεκτιμηθεί η κατάστασή της. Ακόμα και αν δεν γίνεται να υποβληθεί στην χειρουργική επέμβαση θα της φτιάξουν αναπηρικό αμαξίδιο για να μετακινείται πιο εύκολα.
Οι ελπίδες της ομάδας για το μέλλον της Poppy είναι πολλές. Η σελίδα χρηματοδότησης έχει συγκεντρώσει ένα ποσό ικανό να καλύψει την επέμβαση όταν θα είναι πιο δυνατή. Προς το παρόν, δεν την σταματάει κανείς! Είναι ένα κουτάβι γεμάτο ενεργητικότητα και τεράστια αποθέματα αγάπης για όλους.
Το μοναδικό της βλέμμα έκλεψε την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και οι φίλοι που απέκτησε μέσω του facebook χαίρονται με τις καθημερινές της ενημερώσεις.
«Έχει ένα τρόπο να σε τραβάει, ειδικά με τα μάτια της, γεμάτα λάμψη και εμπιστοσύνη. Νομίζω πως είναι το μυστικό της επιβίωσής της. Άσε την αγάπη να βγει και αισθάνσου την να γυρίζει πίσω».
Η Poppy θα έχει το μέλλον που η ομάδα ονειρεύεται γι’ αυτήν. Σε αυτό το «σπασμένο» κουτάβι οι ερευνητές δεν έδωσαν μόνο τροφή, φροντίδα, στοργή και στέγη αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μόλις η κατάστασή της βελτιωθεί εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες για μία νέα ζωή. Αυτήν που διεκδίκησε και κέρδισε.
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Παράλυτο κουτάβι διασχίζει χιλιόμετρα στην αφρικανική σαβάνα, γεμάτη άγρια ζώα για να βρει βοήθεια (photos + videos) Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top