ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τα επτά μεγάλα «αγκάθια» για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Βελτιώσεις σχεδιάζονται στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς παρατηρούνται δυσλειτουργίες και...
καθυστερήσεις στην πορεία εκδίκασης των υποθέσεων.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας σειρά επαφών με οργανώσεις των καταναλωτών, το Συνήγορο του Καταναλωτή, τράπεζες, δικηγόρους και νομικούς, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις μέχρι σήμερα επαφές τα προβλήματα εστιάζονται στα εξής σημεία:

- Υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων από ορισμένα Ειρηνοδικεία (σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 2 χρόνια ο ορισμός της δίκης).

- Έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει παρερμηνεία από δικαστές «του δόλου δανειολήπτη».

- Η μεταβίβαση δικαστικής ρύθμισης σε κληρονόμους.

- Γίνεται επίδοση των αιτήσεων στις τράπεζες που έχουν κλείσει.

- Εμφανίζονται προβλήματα στην ομαλή αποπληρωμή μετά τη λήξη της ρύθμισης.

- Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με εγγυητές και οι συνοφειλέτες ενώ

- έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν δικηγορικά γραφεία «βιτρίνες» που λειτουργούν στην πράξη ως εισπρακτικές εταιρείες και δεν τηρούν τη σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Κουρμούσης μιλώντας πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8» είπε χαρακτηριστικά για τον Νόμο Κατσέλη ότι «μετά από εμπειρία ετών έχουν εντοπιστεί τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και θα τα διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς. Δεν γνωρίζω τι αλλαγές θα γίνουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων».

Ο ειδικός γραμματέας δήλωσε, ακόμη, ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση με τους θεσμούς για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας «καθώς είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε από τώρα για το τι θα γίνει το 2018. Όταν έρθει η ώρα λήξης της προθεσμίας, τότε θα υπάρξει διαπραγμάτευση για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ζητήσει παράταση της προστασίας για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι και το τέλος του 2019.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών βιώσιμων επιχειρήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται για την ένταξη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία του νόμου των επιχειρήσεων που έχουν οφειλές από 20.000-50.000 ευρώ, σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται από Ελληνικής πλευράς να ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πηγή
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Τα επτά μεγάλα «αγκάθια» για την προστασία της πρώτης κατοικίας Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top