ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Τσακαλώτος: «Κανείς δεν μου τράβηξε τ' αυτιά στις Βρυξέλλες, είναι στη θέση τους όπως τα έχετε αγαπήσει»


Τσακαλώτος για εργασιακά-ασφαλιστικό: Δεν μου τράβηξαν τ’ αυτί, έχουν αντιρρήσεις αλλά δεν θα το πάρουμε πίσω
Με το δικό του προσωπικό ύφος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσήλθε χθες αιφνιδιαστικά στην Ολομέλεια της Βουλής και επιχείρησε να αντικρούσει, τις πληροφορίες που ήθελαν τους δανειστές να έχουν εκφράσει ηχηρές ενστάσεις για αστοχίες στις δεσμεύσεις για την εκπλήρωση προαπαιτούμενων.

«Είναι ανακούφιση να βλέπετε ότι δεν μου έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου γιατί διαβάζω ότι πήγα Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αυτιά για ιδιωτικοποιήσεις και προαπαιτούμενα για καθυστερήσεις και για το ότι έχουμε κάνει νόμους χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με έμφαση πως «Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν στις Βρυξέλλες και κανείς δεν τράβηξε τα αυτιά σε εμένα ή στον Χουλιαράκη».

Πρόσθεσε μάλιστα στο ίδιο ύφος πως για το εν λόγω νομοσχέδιο «δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από Μοσκοβισί, άρα τα αυτιά μου είναι στη θέση τους όπως τα έχετε αγαπήσει. Το νομοσχέδιο είναι μέρος του στρατηγικού μου σχεδίου».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δικαιωματικό» διότι διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι είναι μέρος της στρατηγικής εξόδου από την κρίση. «Το νομοσχέδιο το έχουμε δείξει στους θεσμούς. Μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα το πάρουμε πίσω», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Αντιδράσεις Δένδια-Λοβέρδου

Λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον υπουργό, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ. Νίκος Δένδιας και Ανδρέας Λοβέρδος αφού χαρακτήρισαν καλοδεχούμενη την ξαφνική ενημέρωση Τσακαλώτου στην Βουλή εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και άσκησαν κριτική στα όσα είπε.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον ΥΠΟΙΚ να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας "όπως έχει γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν με αποτέλεσμα την γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου".

Ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην εκτίθεται γιατί στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις για το ασφαλιστικό που έρχονται να τροποποιήσουν το Νόμο Κατρούγκαλου και σε ότι αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων για την απλήρωτη εργασία "αυτό που κάνει επί της ουσίας είναι ν’ αυξάνει την δικηγορική ύλη. Από την άποψη αυτή είναι μάλλον άστοχο να δηλώνετε πως αποτελεί βήμα εξόδου από την κρίση".


http://www.ksipnistere.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Τσακαλώτος: «Κανείς δεν μου τράβηξε τ' αυτιά στις Βρυξέλλες, είναι στη θέση τους όπως τα έχετε αγαπήσει» Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top