ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Καρκίνος πνεύμονα: Προστατευτείτε με «κόκκινη» διατροφή!


Μια φυσική χρωστική που ονομάζεται β-κρυπτοξανθίνη (BCX) δίνει σε πληθώρα λαχανικών και φρούτων, όπως η πιπεριά και το μανταρίνι, τις χαρακτηριστικές κόκκινες αποχρώσεις τους. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε το 2004, αποδείχτηκε ότι η BCX μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα ακόμη και σε άτομα που εκτιμάται ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, ωστόσο οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από αυτή τη θετική επίδραση παρέμεναν άγνωστοι.

Τώρα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης ανακάλυψαν από πού πηγάζει η αντικαρκινική δράση της χρωστικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Cancer Prevention Research, τα οποία βασίστηκαν σε πειράματα σε ποντίκια, η BCX δρα με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από τη νικοτίνη στα κύτταρα του πνεύμονα, περιορίζοντας την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων και εμποδίζοντας την εξάπλωση του καρκίνου.

«Τα αποτελέσματά μας παρέχουν εμπειρικά τεκμήρια που δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε BCX μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Xiang-Dong Wang. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεγαλύτερα οφέλη διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των πειραμάτων χάρη σε δόση BCX που αντιστοιχεί σε 870 μικρογραμμάρια για τους ανθρώπους. Την ποσότητα αυτή μπορεί να πάρει κανείς τρώγοντας μία γλυκιά κόκκινη πιπεριά ή δύο μανταρίνια.


Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η BCX δεν μπορεί να αποτρέψει πλήρως ή να θεραπεύσει τον καρκίνο του πνεύμονα, ωστόσο τα ευρήματά τους μοιάζουν πολλά υποσχόμενα.

Εκτός από το μανταρίνι και την πιπεριά, η BCX βρίσκεται επίσης στην κολοκύθα, στην πάπρικα, στο κόκκινο πιπέρι, στην παπάγια, στο καρότο, στο ροδάκινο, στο πορτοκάλι, και στο καρπούζι.

onmed.gr
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Καρκίνος πνεύμονα: Προστατευτείτε με «κόκκινη» διατροφή! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top