ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΗΣΟ ΜΑΡΑΘΙ ΣΕ… ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέα τουρκική πρόκληση προσχωρούν οι Τούρκοι εν μέσω κλίμα έντασης στο Αιγαίο, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι το νησάκι Marathi, δηλαδή το Μαράθι είναι τουρκικό και προβάλλουν κάποια έγγραφα που το παρουσιάζουν να ανήκει σε τουρκικά κτηματολόγια και συνεπώς είναι τουρκικό έδαφος που κατέχεται παράνομα από τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα αναφερόμενοι ξανά στο γνωστό Misak ı Milli, δηλαδή στο Εθνικό Σύμφωνο που έχει καταρτίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ, υποστηρίζουν προκαλώντας πάλι κλίμα έντασης ότι το νησάκι αυτό ανήκει δικαιωματικά και νόμιμα στην τουρκική επικράτεια.
Με αφετηρία αυτά τα έγραφα που σημειωτέον υποστηρίζουν ότι δεν αποδόθηκαν τα νησάκια αυτά από την Ιταλία στην Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια, συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.


Το Μαράθι είναι ένα νησάκι 355 στρέμματα ανατολικά της Πάτμου με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα. Σε αυτή τη βραχονησίδα ήρθε το 1977 η οικογένεια Αιμιλιανού. Στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου, νερού, ούτε ηλεκτρισμός. Με πολύ σκληρή δουλειά, προσωπική εργασία και μεράκι ένα ζευγάρι ο Παντελής, η Κατίνα Αιμιλιανούκαι τα δύο τους παιδιά Μανώλης και Τούλα, δημιούργησαν μια μικρή καταπράσινη όαση που φιλοξενεί για διαμονή και φαγητό αρκετούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΠΡΟΚΛΗΣΗ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΗΣΟ ΜΑΡΑΘΙ ΣΕ… ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top