ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μαρινόπουλος: Ανέξοδες υποσχέσεις της Κυβέρνησης στους εργαζόμενους



Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Απαράδεκτη, απροκάλυπτη και ανήθικη χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς την παρέμβαση της Κυβέρνησης, μέσω "κύκλων" της, στην υπόθεση της Μαρινόπουλος. Αφορμή στάθηκε χθεσινό σημείωμα "κύκλων" του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, που προδικάζει ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου στο σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης έχει βγει και είναι θετική. 

Την ώρα πάντως που η Κυβέρνηση, η οποία όπως είναι λογικό επ’ ουδενί θέλει να σκάσει στα χέρια της αυτή η βόμβα, επιχειρούσε μέσω διαρροών να διασκεδάσει τις ανησυχίες από την καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, την εξάντληση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, και τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι για το μήνα Δεκέμβριο οι 11.000 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος, οι διαρροές της προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στην αγορά, κυρίως στους προμηθευτές και ενόχληση στους δικαστικούς κύκλους.

Προμηθευτές της Μαρινόπουλος μιλώντας στο Capital.gr αναρωτιόντουσαν τι συμβαίνει και δεν γνωστοποιείται η απόφαση, από τη στιγμή που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής, άρα έχει εκδοθεί. Από την άλλη πλευρά νομικοί κύκλοι χαρακτήρισαν την εμπλοκή παρακινδυνευμένη και αυτό γιατί κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση ενώ κάποιοι έκαναν λόγο και για ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης η οποία μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί που βλέπουν πίσω από τις διαρροές Φλαμπουράρη και τις διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους για θετική έκβαση, την προσπάθεια της Κυβέρνησης να πιστωθεί επικοινωνιακά μια θετική εξέλιξη στην υπόθεση. Γιατί απόφαση από το δικαστήριο θα βγει. Άλλωστε "κανένας δικαστής δεν θα θελήσει να χρεωθεί ένα τόσο μεγάλο βάρος και να βρεθεί αντιμέτωπος με 11.000 εργαζόμενους", έλεγαν στο Capital.gr νομικοί κύκλοι.
Βέβαια μένει να δούμε πότε θα βγει η απόφαση, πότε αυτή θα καθαρογραφεί, θα δημοσιευθεί και θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα μέρη, και αν ο χρόνος που απομένει μέχρι και τις τριτανακοπές, θα είναι αρκετός ώστε το συγκεκριμένο deal διάσωσης να ολοκληρωθεί και να έχει νόημα αφ ενός για το δίκτυο της Μαρινόπουλος και αφ ετέρου και τον στρατηγικό επενδυτή δηλαδή τη Σκλαβενίτης. 

Η ουσία είναι ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Κάθε μέρα που περνά η αλυσίδα συσσωρεύει ζημιές και επιτείνεται η αγωνία σε εργαζόμενους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμη και απεργία αν δεν υπάρξει φως τις επόμενες ημέρες, και προμηθευτές, ενώ δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην προσπάθεια για εξυγίανση της Μαρινόπουλος. 

Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, η απόφαση ενδέχεται να γίνει γνωστή ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες. Βέβαια ένα ακόμη κρίσιμο σημείο είναι ποια θα είναι η ποιότητα της απόφασης και αν το δικαστήριο θα βάζει αστερίσκους στην υλοποίηση της συμφωνίας. Οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν σε μια θετική και καθαρή απόφαση από το δικαστήριο, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για να τρέξει το βασικό σκέλος της συμφωνίας διάσωσης που είναι η μεταβίβαση του Μαρινόπουλου στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, το ξεκλείδωμα της βασικής χρηματοδότησης μέσω της οποίας θα πληρωθούν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος και να ξεκινήσει η αναμόρφωση του δικτύου με την αλλαγή της ταμπέλας. 

Οι ανταγωνιστές της Μαρινόπουλος κρατούν μικρό καλάθι για το αν μπορεί να βγει το συγκεκριμένο project και μερίδα αυτών δηλώνει έτοιμη να αναλάβει κομμάτια των ιματίων της Μαρινόπουλος αν το σχέδιο διάσωσης ναυαγήσει. Ο στρατηγικός επενδυτής πάντως, δηλαδή ο Σκλαβενίτης, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει το συγκεκριμένο deal, το οποίο θα του επιτρέψει να αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη και να καταστεί ο μεγαλύτερος βάσει τζίρου, δικτύου και διαπραγματευτικής δύναμης, παίκτης στο εγχώριο λιανεμπόριο.


Πηγή
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Μαρινόπουλος: Ανέξοδες υποσχέσεις της Κυβέρνησης στους εργαζόμενους Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top