ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε κουβέντα από Μέρκελ για Πρόγραμμα-Χρέος! Πολιτική διαπραγμάτευση ήταν... και πάει.




  • Ούτε κουβέντα από Μέρκελ για Πρόγραμμα-Χρέος!


Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήλπιζε σε σαφή δημόσια παρέμβαση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την οικονομία, την αξιολόγηση, τις διαπραγματεύσεις Θεσμών-Κυβέρνησης και το χρέος, τότε μάλλον θα γυρίσει άπραγος.
Χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις οι δυο ηγέτες...  εμφανίστηκαν μαζί στην κοινή Συνέντευξη Τύπου, όπου η κα Μέρκελ έβαλε σε δεύτερη μοίρα το ελληνικό πρόγραμμα, δίνοντας βάση στο Προσφυγικό και τη συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

Η γερμανίδα καγκελάριος αφού είπε πόσο χαίρεται που συνάντησε χθες και σήμερα τον έλληνα πρωθυπουργό είπε ότι θα ασχοληθούν με το προσφυγικό. «Η Ελλάδα έχει εξωτερικά σύνορα και θαλάσσια σύνορα και θύμισε ότι ήρθαν 400.000 άνθρωποι στην Ελλάδα και αυτό είναι μια τεράστια επιβάρυνση», τόνισε η ίδια.

«Υποστηρίζουμε μια δίκαιη κατανομή προσφύγων στην ΕΕ δεν μπορεί να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην μοίρα της», ανέφερε η κα Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Έχουμε στενή συνεργασία στο θέμα της Συνθήκης ΕΕ-Τουρκίας. Η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι καλή διαδικασία για να καταπολεμηθεί το δουλεμπόριο».

«Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρείς θεσμούς και το Eurogroup. Δεν είναι εδώ ο τόπος που γίνονται διαβουλεύσεις. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σχετικά με τη διαπραγμάτευση και το ελληνικό πρόγραμμα, στον απόηχο των εξαγγελιών Τσίπρα για έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

«Μεγάλης σημασίας το Κυπριακό», είπε η Μέρκελ και αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με το μικρό του όνομα.

Τσίπρας: «Η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης»


Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι «οι σχέσεις με την Μέρκελ διακατέχονται για την ειλικρίνεια και την σταθερότητά τους».

«Η σημερινή περίοδος μας δοκιμάζει γιατί έχουμε προκλήσεις στην οικονομία και στην μετανάστευση. Απαιτεί γενναίες αποφάσεις, καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοκεκτίμηση μεταξύ των εταίρων. Παρά τις δυσκολίες να αποφευχθεί περεταίρω αβεβαιότητα. Να απεγκλωβιστούμε από τις πολλαπλές κρίσεις σφυρηλατώντας το όραμα για την Ευρώπη. Κοινή μας επιδίωξη μια σταθερή Ευρώπη με ειρήνη και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Κοινή μας απειλή οι ακραίες ακροδεξιές ρατσιστικές φωνές στην Ευρώπη. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για ατ ευρωτουρκικά, το Κυπριακό, το προσφυγικό και τη οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός.

Για τα ευρωτουρκικά είπε ότι «θα συζητήσουμε για τις σχέσεις με την Τουρκία μετά το αποτρόπαιο πραξικόπημα. Έχω επαναλάβει και θα το πω και σήμερα τις αρνητικές επιπτώσεις από την διόγκωση του εθνικισμού και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης. Δεν θα ανεχθούμε την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας αλλά με την πλήρη συμμόρφωσή της. Είμαστε υπέρ της εφαρμογής τη συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία. Το Κυπριακό αποτελεί κεντρικής σημασίας ζήτημα. Η θέση μας είναι σαφής: στηρίζουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς στρατό, με εγγυήσεις», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

«Θα ενημερώσω την καγκελάριο για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός. Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά θετικές με ανάπτυξη 2,7% για το 2017 αλλά όραμά μας είναι η ανάπτυξη αυτή να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς αλλά να επουλώσει τις πληγές της κρίσης. Έγιναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Ζήτησε γενναίες αποφάσεις από όλους του εταίρους. Να στείλουμε μήνυμα ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες των ελλήνων. Η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης», κατέληξε όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα και την οικονομία ο πρωθυπουργός.


http://greece-salonika.blogspot.com/2016/12/blog-post_212.html
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Ούτε κουβέντα από Μέρκελ για Πρόγραμμα-Χρέος! Πολιτική διαπραγμάτευση ήταν... και πάει. Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top