ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Την αποχώρηση από την Ρωσία σκέφτεται η Google, επειδή το κράτος αρνείται δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων εκτός συνόρων


googlerΠροβλήματα και σε Ινδία-Κίνα…
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλούνται οι  ο αμερικανικός κολοσσός  φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αγορά της Ρωσίας καθώς αναμένεται να ψηφιστεί και να τεθεί άμεσα σε ισχύ ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θα υποχρεώνει τις εταιρείες τεχνολογίας να διατηρούν όλα τα δεδομένα που αφορούν Ρώσους πολίτες εντός της χώρας.
Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι Financial Times κανένας εκπρόσωπος της Google δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που «σύννεφα» εμφανίζονται στις σχέσεις της αμερικανικής εταιρείας και της Ρωσικής κυβέρνησης. Μόνο τον περασμένο χρόνο η Ρωσική κυβέρνηση απαίτησε την απομάκρυνση 253 ενεργών links από τη μηχανή αναζήτησης.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δράση απέναντι στην Google δεν είναι κάτι νέο. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η Ε.Ε με σχετικό ψήφισμα έβαλε και σε θεσμική βάση τις δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν οι εταιρείες τεχνολογίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Google αντιμετωπίζει και πολύ συγκεκριμένα ζητήματα με την κυβέρνηση της Ισπανίας η οποία από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αναγκάζει την εταιρεία σε πληρωμή και καταβολή αντιτίμου για δημοσίευση οποιοδήποτε άρθρου από Ισπανική εφημερίδα. Η ανακοίνωση της Google ήταν σαφής: «Δεν θα προβάλουμε κανένα ισπανικό μέσο και θα αποχωρήσουμε από την Ισπανική αγορά«.
Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί πως είναι πολλά και σοβαρά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει πλέον η εταιρεία και σε πολύ μεγάλες αγορές όπως αυτή της Κίνας, αλλά και αυτή της Ινδίας.
Αυτό που μένει τελικά να διαπιστώσουμε είναι εάν έφτασε το τέλος του «φιλελευθερισμού» “όπως τουλάχιστον τον εννοούν οι guru της Silicon Valey. 


pygmi.gr


View the Original article
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Την αποχώρηση από την Ρωσία σκέφτεται η Google, επειδή το κράτος αρνείται δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων εκτός συνόρων Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top