ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ταξίδι στο χρόνο - Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όλα είναι δυνατά

Ταξίδι στο χρόνο - Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όλα είναι δυνατά
Το ταξίδι στο μέλλον με χρονομηχανές είναι δυνατό, υποστηρίζει ένας ακόμα επιστήμονας. Και αν καταφέρναμε να κτίσουμε μία τέτοια μηχανή, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε χιλιάδες χρόνια μπροστά. Αλλά μην ενθουσιάζεστε όσοι ...σχεδιάζετε να γυρίσετε πίσω και να αλλάξετε γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί. Από ό,τι φαίνεται, το ταξίδι στον χρόνο είναι μίας κατεύθυνσης.Μηχανές του χρόνου παρόμοιες με εκείνη του Doctor Who, το πασίγνωστο σκάφος TARDIS, είναι δυνατόν να κατασκευασθούν, δήλωσε σε ομιλία του, στο Βρετανικό Επιστημονικό Φεστιβάλ, ο φυσικός σωματιδίων και καθηγητής, Brian Cox, την περασμένη Τρίτη, αναφέρει η Telegraph.
"Αν μπορούμε να φτιάξουμε μία μηχανή του χρόνου;", είπε ο καθηγητής. "Η απάντηση είναι ναι". Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Cox: μπορούμε να ταξιδέψουμε μόνο στο μέλλον. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω ή γενικότερα, να ταξιδέψουμε στο παρελθόν.
Ο καθηγητής Cox υποστήριξε, επίσης, ότι η έρευνα που γίνεται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) μπορεί να αποκαλύψει επιπλέον διαστάσεις και έτσι, επιτέλους, να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί το σκάφος του Dr Who είναι μεγαλύτερο στο εσωτερικό του.
Το ταξίδι στο χρόνο είναι δυνατό και έχει, ήδη, γίνει, αν και σε πολύ μικρή κλίμακα, είπε ο καθηγητής. Το ...μόνο που χρειάζεται, για να ταξιδέψετε στο μέλλον, είναι να επιταχύνετε σε ταχύτητες που προσεγγίζουν εκείνη του φωτός.
Όσο πιο κοντά φτάνετε στη συγκεκριμένη ταχύτητα, εξήγησε ο Cox, ο χρόνος επιβραδύνεται, αλλά μόνο για εσάς, σύμφωνα με τη Θεωρία της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Αν είχαμε την τεχνολογία για τέτοια επιτάχυνση θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στο μέλλον.
Το Discovery News παρομοίωσε τα λόγια του Cox με το λεγόμενο "Παράδοξο των Διδύμων". Φανταστείτε δύο δίδυμα αδέρφια. Το ένα (Α) παραμένει στη Γη, όσο το άλλο (Β) επιβιβάζεται σε ένα διαστημόπλοιο και πετάει μακριά, σε σχετικιστικές ταχύτητες. Σε σύγκριση με τον δίδυμο Α, ο χρόνος για τον δίδυμο Β θα επιβραδυνθεί.
Αν ο χρόνος τρέχει πιο αργά για τον δίδυμο Β, θα επιστρέψει στη Γη, όπου θα έχει περάσει πολύ περισσότερος χρόνος και ο δίδυμος Α θα έχει γεράσει σημαντικά περισσότερο από εκείνον. Το παράδοξο έχει ισχυρότερη επίδραση, όσο ταξιδεύει κανείς όλο και πιο κοντά στην ταχύτητα του φωτός.
"Αν κινείστε γρήγορα, το ρολόι σας τρέχει αργά, σε σχέση με τους ανθρώπους που είναι ακίνητοι. Καθώς προσεγγίζετε την ταχύτητα του φωτός, το ρολόι σας τρέχει τόσο αργά που θα μπορούσατε να έρθετε πίσω 10 χιλιάδες χρόνια στο μέλλον", είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Cox.
Σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε και πάλι αναφερθεί στο αδύνατο του ταξιδιού στο παρελθόν. "Μπορείτε να ταξιδέψετε στο μέλλον, όσο γρήγορα θέλετε. [Αλλά] δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο παρελθόν".
Το επετειακό wallpaper του BBC, για τα 50 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο της σειράς Doctor Who
Στην ομιλία του στο επιστημονικό φεστιβάλ, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, για να τεκμηριώσει την άποψή του, λέγοντας ότι το ταξίδι πίσω στο χρόνο, μέσα από "σκουληκότρυπες" (wormholes), που προτείνουν πολλές σειρές και ταινίες sci-fi, δεν είναι κάτι απλό.
"Στη Γενική Σχετικότητα, μπορείς να το κάνεις [το ταξίδι στο παρελθόν], θεωρητικά. Χτίζοντας αυτά τα πράγματα που ονομάζονται 'σκουληκότρυπες' – συντομεύσεις μέσα από το χώρο και το χρόνο. Αλλά οι περισσότεροι φυσικοί το αμφιβάλλουν".
"Ο [γνωστος θεωρητικός φυσικός] Stephen Hawking έχει διατυπώσει την 'υπόθεση προστασίας της χρονολογίας', φυσική που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη, που λέει ότι οι σκουληκότρυπες δεν είναι σταθερές", είπε.
Ωστόσο, ο Cox ανέφερε ότι το ταξίδι μεταξύ διαφορετικών διαστάσεων, ίσως, είναι ευκολότερο. "Ψάχνουμε για επιπλέον διαστάσεις στον LHC. Μπορείτε να φανταστείτε επιπλέον διαστάσεις στο χώρο". Το κατά πόσο αυτή η άποψη εξηγεί γιατί το εσωτερικό του TARDIS είναι μεγαλύτερο από το εξωτερικό, θα το μάθουμε το Νοέμβριο.
Ο Cox, ο οποίος είναι θαυμαστής του Doctor Who, δίνει, αυτή την εβδομάδα, μία ωριαία ομιλία σχετικά με τη διασημότερη και μακροβιότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας του BBC.
Στην ομιλία, που θα προβληθεί στις 23 Νοεμβρίου, την ημέρα συμπλήρωσης 50 χρόνων από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς, ο καθηγητής θα απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την εξωγήινη ζωή και το ταξίδι στο χρόνο και σε άλλες διαστάσεις.
Πηγή : Pathfinder.gr
- See more at: http://goodstories.gr/index.php/goodstory/item/5869-taxisi-sto-xrono-oi-episthmones-uposthrizoun-oti-ola-einai-dynata#sthash.GvXQBH4R.dpuf
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Ταξίδι στο χρόνο - Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όλα είναι δυνατά Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top