ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πρόκληση του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου ante portas ;


η-παγκόσμια-οικονομική-φούσκα-είναι-έτοιμη-να-σκάσειΣύμφωνα με άρθρο του αυστραλιανού τύπου, και συγκεκριμένα της εφημερίδας ibtimes.com, ο κόσμος βρίσκεται μια …


ανάσα, από μια φοβερή πυρηνική αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σενάριο συμπεριλαμβάνει την ύπαρξη βαλλιστικών πυραύλων, έτοιμων προς εκτόξευση για μια ενδεχόμενη παγκόσμια σύρραξη.

Η πιθανότητα να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, ο Γ “Παγκόσμιος Πόλεμος εντείνεται περαιτέρω από τον ζοφερό τόνο που «δίνει» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με σειρά δηλώσεων του, αλλά και από την στάση του ΝΑΤΟ που «περισφίγγει» την ρωσική επικράτεια, με νέες ταχυκίνητες και πλήρως εξοπλισμένες δυνάμεις. Ο Πούτιν, σύμφωνα με έναν πρώην ανώτατο αξιωματικό επικεφαλής του ΝΑΤΟ, κραδαίνει συνεχώς το «πυρηνικό σπαθί του», προς όλες τις πλευρές.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε από το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο», που αποτελείται από πρώην στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της άμυνας, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και άλλες χώρες, ανακοινώθηκε ότι, μια μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση, η οποία θα περιλαμβάνει και την χρήση πυρηνικών όπλων, θα μπορούσε να προκληθεί από ένα ατύχημα, πολύ εύκολα.

«Τα έτοιμα προς χρήση πυρηνικά όπλα αφήνουν τα κράτη μέλη εντελώς ευάλωτα σε τυχαία πυρηνικά χτυπήματα, ενώ τα δίχως ασφάλεια αποθηκευμένα πυρηνικά αποθέματα, θα μπορούσαν δυνητικά να υποκλαπούν από τρομοκράτες», ανακοίνωσε η εν λόγω «ομάδα» σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT.com.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ανησυχεί για το ότι το Ιράν βρίσκεται σε πιθανό προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, και οι ηγέτες του κόσμου φαίνονται ανήμποροι να κάνουν κάτι γι “αυτό. Επίσης, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κατέχει ουράνιο , το οποίο εκλάπη από το Ιράκ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή των αποκαλούμενων «βρώμικων βομβών ».

Πλέον η προφανής απειλή προέρχεται από την Ρωσία, η οποία μέχρι σήμερα κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό πυρηνικών κεφαλών που είναι έτοιμοι προς χρήση, τονίζουν οι Αυστραλοί .

Συνολικά, η ομάδα εκτιμά ότι περίπου 16.300 πυρηνικά όπλα έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποσαφηνίζοντας έναν σοβαρότατο κίνδυνο, ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα για όλη την ανθρωπότητα.

«Σε ένα κατάλοιπο του ψυχρού πολέμου, πάρα πολλά πυρηνικά όπλα στον κόσμο παραμένουν σε ετοιμότητα προς χρήση , σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες ενός ατυχήματος», ανακοίνωσε η ομάδα, τονίζοντας ότι μια παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε να προκληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, από το πάτημα ενός κουμπιού .

Μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να προέρχεται από την Ρωσία, σύμφωνα με τον εν αποστρατεία Ναύαρχο ( ελληνικής καταγωγής) του Ναυτικού των ΗΠΑ ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδης, ο οποίος υπηρέτησε ως ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη την χρονική περίοδο 2009-2013.

Ο Σταυρίδης εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία ότι ο Πούτιν είναι πολύ πιο τολμηρός , μέρα με την ημέρα, δοκιμάζοντας την αποφασιστικότητα της Δύσης σε σχέση με την Ουκρανία, όπως υποδεικνύει πρόσφατη δήλωση της ρωσικής ηγεσίας που έλεγε ότι «οι εταίροι της Ρωσίας … πρέπει να καταλάβουν ότι είναι καλύτερο με εμάς παρά με το χάος».

«Στην ανάγνωση των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου, μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει ότι, ο ίδιος ετοιμάζεται για έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε πρόσφατα και ο πρώην Πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ .

«Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Πούτιν επιλέγει να κραδαίνει το πυρηνικό σπαθί του, δεν θα πρέπει να μας κάνει να αποσυρθούμε από την Ουκρανία», δήλωσε ο Σταυρίδης στην εφημερίδα The Guardian.

Ο Σταυρίδης κάλεσε την Δύση να εξοπλίσει την Ουκρανία, για να είναι σε θέση να αποκρούσει τις απειλές που προέρχονται από την Ρωσία.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, μετά από το προσάρτηση της Κριμαίας.

Μια παγκόσμια ανάφλεξη την οποία πολλοί φοβούνται, είναι γεγονός ότι θα προκαλούσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το αποκορύφωμα του οποίου θα αποτελούσε μια πυρηνική αναμέτρηση, εξαλείφοντας την ανθρωπότητα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πλήθος άρθρων μας στο pentapostagma.gr, όλα έχουν διπλή ανάγνωση. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το ΝΑΤΟ, επιθυμεί να εντάξει στην δύναμη του την Ουκρανία , κάτι για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός της χώρας και κανένας άλλος. Επίσης η συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων στα ρωσικά σύνορα , η αποστολή βομβαρδιστικών που φέρουν πυρηνικά όπλα, αποτελούν πρόκληση για την άλλη πλευρά. Όπως λέει και ο σοφός λαός μας « όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».

pentapostagma.gr

View the Original article
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Πρόκληση του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου ante portas ; Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top