ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πλιγούρι, αυτό το ταπεινό και καταφρονεμένο σιτάρι

Aπό τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείτε να βρείτε στα
ράφια του σουπερμάρκετ, το πλιγούρι είναι νόστιμο, έχει πληθώρα βιταμινών, φροντίζει τη σιλουέτα, ρίχνει ακόμα και την πίεση.



Οι ελληνίδες νοικοκυρές δεν το προτιμούμε. Λίγο από σνομπισμό, λίγο από άγνοια, θεωρείται έδεσμα για αρρώστους ή δύσκολο στην προετοιμασία.
Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Το πλιγούρι είναι εκατό φορές πιο νόστιμο από το ρύζι και πιο υγιεινό από κάθε συνοδευτικό για τα πιάτα σας.

Και πολύ εύκολο, φυσικά, στην προετοιμασία.

Πληγούρι ζεστό ή κρύο ..
Αν το θέλω ωμό ή σε κρύα πιάτα, π.χ. σε σαλάτες, το μουλιάζω σε χλιαρό νερό για 30-40 λεπτά. Βάζω ένα ποτήρι πληγούρι, 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Σκεπάζω, πίνει το νερό, τέλος!

Aν το θέλω για ζεστά φαγητά, ξεπλένω την ποσότητα που χρειάζομαι σε κρύο νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα 15-20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Προσοχή: το πλιγούρι «τραβάει» τα υγρά, γι’ αυτό βάλτε λίγο παραπάνω νερό για να βράσει χωρίς να αφήσει στεγνό το φαγητό. Προσέξτε επίσης να μην το μουλιάσετε ή να μην το βράσετε πολλή ώρα, γιατί θα χάσει τη γεύση του.

Πάει με όλα, είναι υπέροχο σε σαλάτα ταμπουλέ με κρεμμύδι, μαϊντανό και ντομάτες

Πηγή
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Πλιγούρι, αυτό το ταπεινό και καταφρονεμένο σιτάρι Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top