ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΠΡΟΣΘΗΚΗ)

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΝΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές διερωτώμαι αν αξίζει τον κόπο να κάθεται κάποιος να δει τις ειδήσεις από τα κυπριακά κανάλια.
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε θέματα που αφορούν το κυπριακό ή την εσωτερική επικαιρότητα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι στην ενημέρωση που τυγχάνουμε από τα κανάλια μας σε σχέση με την γεώτρηση για το φυσικό αέριο.

Από την πρώτη μέρα που άρχισε η γεώτρηση στο τεμάχιο 12 (και όχι οικόπεδο) πασκίζουν να στήσουν ένα πολεμικό σκηνικό, να μας πείσουν ότι γύρω από την πλατφόρμα έχουν μαζευτεί στρατοί, πλοία, αεροπλάνα των Αμερικάνων, των Τούρκων, των Εβραίων, τώρα ανακάλυψαν και Γερμανούς!

Διερωτώμαι πραγματικά αν συνειδητοποιούν ότι με τέτοια ρεπορτάζ δημιουργούν μια εικόνα αστάθειας στην περιοχή που σίγουρα δεν βοηθά τόσο στον τουρισμό όσο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα ξένων εταιριών.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η
Το βράδυ του Σαββάτου είδα από το ΡΙΚ και το Σίγμα πανομοιότυπα ρεπορτάζ για μάζωξη ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων γύρω από την πλατφόρμα Όμηρος. Ανακάλυψαν μάλιστα ότι έφτασαν εκεί και γερμανικά υποβρύχια!
Παρεμπίπτοντος το Σάββατο κυκλοφόρησε και φήμη για αερομαχίες τουρκικών και ισραηλινών αεροπλάνων κατά την οποία μάλιστα καταρρίφθηκε και ένα τούρκικο αεροπλάνο! Ευτυχώς αυτές οι αρλούμπες δεν μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Τα κανάλια θριαμβολογούσαν ότι έρχεται όπου νάναι και το «Κουζνέτσοφ», επικεφαλής νηοπομπής του ρωσικού στόλου, άσχετα αν η νηοπομπή θα φτάσει μέσα του Νιόβρη και ότι έρχεται για τη Συρία και όχι για τον Όμηρο, όπως ανακοίνωσε η ίδια  η Ρωσία!

Τα πλείστα απ’ όσα μεταδίδονται προέρχονται από την ελληνική ιστοσελίδα defencenet.gr που τις περισσότερες φορές χωρίς καμιά τεκμηρίωση παρουσιάζει ειδήσεις που αφορούν την Κύπρο και την πλατφόρμα.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι όντως συμβαίνουν αυτά τα… σημεία και τέρατα στην περιοχή που βρίσκεται η πλατφόρμα Όμηρος.   
Μάλιστα, προς επιβεβαίωση των όσων μετέδιδαν τα κανάλια, πρόβαλαν και δηλώσεις του υπουργού άμυνας ο οποίος μιλούσε γενικά για παρενοχλήσεις της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα, και όχι αυτά που οι ίδιοι πρόβαλλαν.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η
Το ίδιο βράδυ το Σίγμα παρουσίασε και ένα βίντεο που πήρε από το defencenet.gr και αφορούσε προσπάθεια παρεμπόδισης ενός ελληνικού επιβατικού από τουρκική ακταιωρό κοντά στην Κω. (Το defencenet.gr παραπονείται ότι πρόβαλαν το βίντεο χωρίς να αναφέρουν την πηγή).

Επισημαίνω δύο χαρακτηριστικά σημεία:
1. Όπως μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι στο βίντεο, η τουρκική ακταιωρός βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ελληνικού σκάφους και κινείται προς το οπίσθιο μέρος του. Ο παρουσιαστής λέει (αντιγράφοντας από το defencenet.gr) ότι βλέπουμε την ακταιωρό να περνά μπροστά από το ελληνικό πλοίο και να του κόβει τον δρόμο!
Στο βίντεο, όμως, η τουρκική ακταιωρός φαίνεται να κινείται προς το πίσω μέρος του ελληνικού και να απομακρύνεται!
Και όμως ο παρουσιαστής μας λέει ότι βλέπουμε το τούρκικο που κλείνει το δρόμο στο ελληνικό!

2. Η ανάρτηση της είδησης και του βίντεο στο defencenet.gr  έγινε στις 14-10-2011 10:46:40, δηλαδή την Παρασκευή.
Η είδηση από το Σίγμα μεταδόθηκε το Σάββατο και όπως θα δείτε και θα ακούσετε στο βίντεο, ο ρεπόρτερ μας λέει ότι η παρεμπόδιση έγινε «αυτή την ώρα»!!!
Και πώς γίνεται βρε παιδιά να γίνεται αυτή την ώρα, να έχετε… άμεση μετάδοση;

Δεν σχολιάζω το γεγονός ότι «αυτή την ώρα» (κοντά στις 8.30) είναι σκοτεινά «πισσούρι» ενώ το βίντεο δείχνει καθαρά ότι το συμβάν έγινε απόγευμα (φαίνονται καθαρά ο ουρανός, η θάλασσα, τα σκάφη).


Παραθέτω και το βίντεο του defence.



ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η
Είναι γεγονός ότι το Πιρί Ρέις κόβει βόλτες στην περιοχή μας.
Τόσο το ΡΙΚ όσο και το Σίγμα μας έδωσαν την εντύπωση ότι το τουρκικό ερευνητικό κόντεψε σε απόσταση αναπνοής την πλατφόρμα στο Αφροδίτη.
Και όμως το ΡΙΚ μας είπε ότι η απόσταση… αναπνοής ήταν 85 ολόκληρα ναυτικά μίλια!
Το δε Σίγμα έκανε σκόντο λέγοντας μας ότι βρίσκεται 55 ολόκληρα ναυτικά μίλια από τον Όμηρο!
30 ολόκληρα ναυτικά μίλια διαφορά δεν είναι λίγη. Εκτός και αν το Πιρί Ρέις είναι υπερηχητικό πλοίο και την ώρα που το μετέδιδε το ΡΙΚ ήταν 85 και μέσα σε λίγα λεπτά που το μετέδιδε το Σίγμα βρέθηκε στα 55 μίλια από την πλατφόρμα.

Και να φανταστείτε ότι δεν είδα τι είπε επί των θεμάτων αυτών ο ΑΝΤ1 αλλά και το MEGA που τελευταία έχουν ένα ανταγωνισμό στο ποιος θα προβάλει τη μεγαλύτερη κοτσάνα!

Έχω την εντύπωση ότι τα κανάλια μας δουλεύουν ομαδικά και μάλιστα χοντρά.
Με τέτοιες ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σπέρνουν την απαξίωση του κόσμου προς τους δημοσιογράφους.
Δεν έχω τίποτε με τους παρουσιαστές διότι γνωρίζω ότι δεν είναι αυτοί που καθορίζουν τι θα «παιχτεί» στο δελτίο ειδήσεων αλλά οι από πάνω τους.

Κατά συνέπεια απευθύνομαι στους διευθυντές ειδήσεων και στο υπόλοιπο τμήμα της διεύθυνσης λέγοντας τους ότι ο κόσμος δεν είναι βλάκας.
Και ότι με τέτοια ρεπορτάζ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν την απαξίωση προς τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και να δημιουργούν εσφαλμένες εικόνες και εντυπώσεις που δεν μένουν στα στενά πλαίσια της Κύπρου.

http://mihalismihail.blogspot.gr/2011/10/blog-post.html
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΠΡΟΣΘΗΚΗ) Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top