ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Παρά τον τουρισμό στο 26,4% η ανεργία τον Ιούλιο!

Παρά τον τουρισμό στο 26,4% η ανεργία τον Ιούλιο!
Ακόμα μία φορά οι σκληροί αριθμοί της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής διαπερνούν τα ψέματα.
Η Ελλάδα είναι για πολλοστή συνεχόμενη φορά η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουλίου της  EUROSTAT της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η μάστιγα της ελληνικής οικονομίας, η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα στο 26,4%.  
Ακόμα χειρότερο από τον εργασιακό αποκλεισμό, για πάνω από ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας, είναι τα δραματικά ποσοστά που καταγράφονται στην ανεργία των νέων που φτάνει στο 50,7%.
Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2014 διαμορφώθηκε στο 11,5%, σταθερή σε σχέση με τον Αύγουστο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε επίσης σταθερό στο 10,1%.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι περισσότεροι από 24,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπόρεσαν να βρουν εργασία τον Σεπτέμβριο από τους οποίους οι περίπου 18 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης. 
Η Ελλάδα με 26,4% βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας (Με στοιχεία Ιουλίου) και μετά ακολουθεί η Ισπανία με 24%, η Κροατία με 16,1% και η Κύπρος με 15,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Γερμανία με 5%, την Αυστρία με 5,1% και την Τσεχία με 5,7%.
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013 η ανεργία μειώθηκε σε 21 κράτη – μέλη, αυξήθηκε σε έξι και έμεινε σταθερή μόνο σε ένα κράτος μέλος.
Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας παρατηρήθηκε στην Ουγγαρία 7,6% (στοιχεία Αυγούστου) από 10%, την Ισπανία ,με 24% από 26,1% και την Πορτογαλία με 13,6% από 15,7%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Φινλανδία (8,7% από 8,3%) και τη Γαλλία (10,5% από 10,3%).
Στην ανεργία των νέων τα στοιχεία συνθέτουν μία εφιαλτική εικόνα η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 50,7%, πίσω από την Ισπανία η οποία βρίσκεται για δεύτερη φορά στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό της ανεργίας των νέων να αγγίζει το 53,7%.  
Το χειρότερο στην ανεργία των νέων, είναι ότι χάνουν κάθε ευκαιρία για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, κάτι που σίγουρα θα τους ζητηθεί στο μέλλον, αφού η δεύτερη ερώτηση μετά τις σπουδές είναι η προϋπηρεσία. Ακολουθεί η Ιταλία με ποσοστό 42,9%, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκεται η Γερμανία με 7,6%, η Αυστρία με 9,1% και Ολλανδία με 9,8%.
http://www.kontranews.gr/koinonia/item/23735-tourismos-anergia-ioulios
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Παρά τον τουρισμό στο 26,4% η ανεργία τον Ιούλιο! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top