Είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά υλικά για τη μαγειρική μας!
Λατρεύουμε τις πατάτες, ξέρουμε όμως πώς να τις καθαρίζουμε και πώς να τις διατηρούμε; Δείτε όσα μπορεί να κάνετε λάθος όταν μαγειρεύετε πατάτες.
1.Για να καθαρίζουν εύκολα οι βραστές πατάτες, ρίξτε στο νερό ενώ βράζουν μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα και όταν είναι ακόμα ζεστές βουτήξετε τις στο κρύο νερό.
2.Για να μην μαυρίσουν όταν βράζουν, προσθέστε λίγο λεμόνι ή ξύδι στο νερό.
3.Για να γίνουν πιο γευστικές οι βραστές πατάτες προσθέστε στο βράσιμο μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο.
4.Για να διατηρηθούν οι πατάτες σκληρές, κατά την αποθήκευσή τους, βάλτε ανάμεσά τους μερικά μήλα.
5.Για ακόμα πιο νόστιμη πατατοσαλάτα, προσθέστε άσπρο κρασί στις πατάτες όταν είναι ακόμα ζεστές.
6.Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).
7.Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα. Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.
8.Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
9.Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
10.Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.
11.Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!
Πηγή
Λατρεύουμε τις πατάτες, ξέρουμε όμως πώς να τις καθαρίζουμε και πώς να τις διατηρούμε; Δείτε όσα μπορεί να κάνετε λάθος όταν μαγειρεύετε πατάτες.
1.Για να καθαρίζουν εύκολα οι βραστές πατάτες, ρίξτε στο νερό ενώ βράζουν μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα και όταν είναι ακόμα ζεστές βουτήξετε τις στο κρύο νερό.
2.Για να μην μαυρίσουν όταν βράζουν, προσθέστε λίγο λεμόνι ή ξύδι στο νερό.
3.Για να γίνουν πιο γευστικές οι βραστές πατάτες προσθέστε στο βράσιμο μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο.
4.Για να διατηρηθούν οι πατάτες σκληρές, κατά την αποθήκευσή τους, βάλτε ανάμεσά τους μερικά μήλα.
5.Για ακόμα πιο νόστιμη πατατοσαλάτα, προσθέστε άσπρο κρασί στις πατάτες όταν είναι ακόμα ζεστές.
6.Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).
7.Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα. Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.
8.Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
9.Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
10.Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.
11.Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!
Πηγή
View the Original article
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------