ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς παίζεται το στοίχημα

To στοίχημα εμφανίστηκε στην καθημερινότητά μας από το 2000, όταν λάνσαρε ο ΟΠΑΠ το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Μέχρι τότε όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι παίζανε το ιστορικό ΠΡΟΠΟ και ψάχναν το "13άρι". Το στοίχημα όμως στο εξωτερικό ήταν εδώ και πολλά χρόνια γνωστό και ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία στην οποία δύο αθλήματα είναι πολύ δημοφιλή στοιχηματικά: Το ποδόσφαιρο και ο ιππόδρομος. Ενδεικτικό είναι πως μία από τις πιο γνωστές εταιρίες στοιχήματος είναι η William Hill η οποία ιδρύθηκε το 1934 όπου το στοίχημα ήταν ακόμα παράνομο στην Αγγλία.

Aπό το 2002 και μετά έκανε την εμφάνιση του στην αγορά το Online Στοίχημα, πρώτα με την Eurobet, μετά με την Bwin και αργότερα με τις Betfair και τη Bet365. Ειδικά από το 2006 και μετά ο τζίρος που έκανε το online στοίχημα συγκρινόταν με τον τζίρο που έκανε το επίγειο στοίχημα. Όλα αυτά συνέβησαν μέχρι και το 2011 όπου ψηφίστηκε ο Ν.4002/2011 ο οποίος παραχώρησε προσωρινές άδειες σε 24 εταιρίες. Έτσι από την ελληνική αγορά αποχώρησαν σχεδόν όλες οι μεγάλες αγγλικές στοιχηματικές εταιρίες και παρέμειναν ο ΟΠΑΠ και οι 24 νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Το καθεστώς αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα. 

Που μπορώ να παίξω στοίχημα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μπορείτε να παίξετε επίγειο στοιχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και διαδικτυακά μπορείτε να παίξετε στοίχημα σε μια από τις 24 νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Στον ΟΠΑΠ αφού πάτε σε ένα πρακτορείο μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας το κουπονι στοιχηματος, όπου περιέχει όλους τους αγώνες που είναι διαθέσιμοι προς στοιχηματισμό. Αφού συμπληρώσετε το κουπόνι πάτε στον πράκτορα και πληρώνετε την αξία του κουπονιού. Αν με το καλό πληρωθείτε, μπορείτε να πάρετε τα κέρδη σας από οποιοδήποτε πρακτορείο του ΟΠΑΠ θέλετε (φυσικά και από αυτό που παίξατε το κερδισμένο σας δελτίο). Αν τα κέρδη σας είναι τόσο μεγάλα που θέλετε να τα βάλετε στη φορολογική σας δήλωση τότε μπορείτε να ζητήσετε βεβαίωση κερδών για το Ε1.

Παρόμοια είναι η διαδικασία για να παίξετε στοίχημα στο ίντερνετ. Επισκέπτεστε μια στοιχηματική εταιρία της αρεσκείας σας και ανοίγετε λογαριασμό εκεί. Αφού ανοίξετε λογαριασμό, μπορείτε να κάνετε την πρώτη σας κατάθεση μέσω πιστωτικής κάρτας, ή μέσω paysafecard ή μέσω κάποιου ηλεκρονικού πορτοφολιού (e-wallet). Οι περισσότερες online στοιχηματικες εταιριες, εν αντιθέσει με τον ΟΠΑΠ, προσφέρουν ένα μπόνους εγγραφής, δηλαδή είτε δίνουν μετά την πρώτη κατάθεση κάποιο δωρεάν στοίχημα, ή διπλασιάζουν την αρχική κατάθεση. Είναι πολύ σημαντικό για να μην την πατήσετε να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους και προυποθέσεις που διέπουν το εκάστοτε Bet Bonus. Το πιο σύνηθες Bet Bonus που θα βρείτε στην ελληνική αγορά είναι το 100% έως 100€. Αυτό σημαίνει πώς αν καταθέσετε 100€ θα έχετε διαθέσιμα προς στοιχηματισμό 200€. Αυτά θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη όταν θα έχετε εκλπηρώσει τους όρους και προυποθέσεις του Bet Bonus.

Αφού πάρετε το bonus εγγραφής, μπορείτε πλέον να βάλετε τα στοιχήματά σας. Όταν φτάσετε σε κάποιο ποσό που εσείς κρίνετε ικανοποιητικό μπορείτε να αιτηθείτε ανάληψη. Πριν όμως κάνετε ανάληψη πρέπει να ταυτοποιήσετε το λογαριασμό σας, στέλνοντας κάποια προσωπικά έγγραφα που πιστοποιούν πώς είστε εσείς (Κάθε εταιρία έχει δική της διαδικασία ταυτοποίσης αλλά σε γενικές γραμμές ένα διαβατήριο κι ένας λογαριασμός ρεύματος να φαίνεται η διεύθυνση είναι αρκετά). Αυτό συμβαίνει λόγω της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κnow Your Customer (KYC). Τα στοιχεία αυτά είναι απολύτως εμπιστευτικά και η εταιρία υποχρεούται να τα προστατεύει έναντι τρίτων. Συνίσταται να κάνετε τη διαδικασία ταυτοποίησης πριν την πρώτη σας κατάθεση, ώστε όταν θέλετε να κάνετε ανάληψη να μην παρεμβάλεται αυτή η διαδικασία και καθυστερεί η ανάληψή σας. Αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση μπορείτε να προχωρήσετε στην ανάληψη σας, διαλέγοντας αν θέλετε τα χρήματα με έμβασμα ή σε κάποιο ηλεκρονικό πορτοφόλι. Κι εδώ, όπως και στον ΟΠΑΠ, αν το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να πάρετε βεβαίωση κερδών.

Πώς παίζεται το στοίχημα;

Στο στοίχημα υπάρχει ο παίκτης και ο bookmaker (στην Ελλάδα μπορεί να είναι ο ΟΠΑΠ ή μια από τις 24 νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες), όπου ο ένας παίζει κόντρα στον άλλον. Ο bookmaker βγάζει τις λεγόμενες αποδόσεις για κάθε πιθανό σημείο κι ο παίκτης διαλέγει το σημείο που θεωρεί πιθανό να έρθει και αν έρθει πληρώνεται τα χρήματα που πόνταρε επί την απόδοση. Ο bookmaker βγάζει καθημερινά ένα ολόκληρο κουπόνι με αγώνες και στον κάθε αγώνα έχει αποδόσεις. Η μεγάλη διαφορά με το ΠΡΟ-ΠΟ είναι πως δεν χρειάζεται ο παίκτης να προβλέψει όλα τα παιχνίδια του δελτίου (και τα 13 ματς) αλλά είναι στην ευχέρεια του να διαλέξει ποιο ή ποια παιχνίδια από το κουπονι στοιχηματος θα παίξει. Δείτε την επόμενη εικόνα

Τι είναι τα παρολί


Στο ίντερνετ σε όλες σχεδόν τις εταιρίες στοιχήματος μπορείτε να παίξετε μόνο ένα ματς (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ). Στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΠΑΠ όμως στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να παίξετε τρυάδα. Όταν παίζετε πάνω από δύο ματς αυτό ονομάζεται παρολί. Τότε οι δύο αποδόσεις που παίζετε πολλαπλασιάζονται για να δώσουν τον τελικό συντελεστή κέρδους. Για παράδειγμα αν παίξετε ένα ματς με απόδοση 3.00 κι ένα ματς με απόδοση 2.00 το τελικό ποσό που θα κερδίσετε είναι το στοίχημα σας επί 6. Αν όμως χάσετε έστω κι ένα από τα 2 παιχνίδια τότε χάνετε τα χρήματα σας.

Συμπέρασμα: όσο περισσότερα παιχνίδια παίζετε τόσο απομακρύνεστε από τη νίκη. Οι έμπειροι παίκτες στοιχήματος παίζουν από ένα έως δύο παιχνίδια max.

Tι είναι η γκανιότα

Κάθε εταιρία πάνω στον πλανήτη έχει ένα τελικό στόχο: Το κέρδος. Έτσι λοιπόν λειτουργούν και οι στοιχηματικές εταιρίες και για να εξασφαλίσουν το σίγουρο κέρδος χρησιμοποιούν τη γκανιότα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το ρίξιμο ενός κέρματος. Αυτό έχει δύο εκδοχές: Ή κορόνα ή γράμματα. Τότε η δίκαιη απόδοση θα ήταν όσα και τα ενδεχόμενα (τα οποία είναι ισοπίθανα): 2.00. όμως τότε ο bookmaker δε θα αποκόμιζε κάποιο σίγουρο κέρδος. Στην πράξη δίνει αποδόσεις του 1.90. Έτσι αυτό το 0.10 που κλέβει από την απόδοση κάθε ενδεχομένου είναι το εξασφαλισμένο κέρδος του book. Όσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα σ' ένα στοίχημα τόσο πιο πολλά θα πάρει ο book. Ένας ακόμα λόγος να αποφεύγετε τα παρολί είναι πως όταν παίζετε ένα παρολί με τρεις αγώνες οι γκανιότες πολλαπλασιάζονται κι έτσι αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες για κέρδος του bookmaker. Τη γκανίοτα μπορείτε να την υπολογίσετε με τον εξής τύπο:

Στο προηγούμενο παράδειγμα που δώσαμε (Ολυμπιακός - Μάλμε) μπορούμε να υπολογίσουμε τη γκανιότα: 

Η γκανιότα είναι εξόχως σημαντική όταν θέλουμε να έχουμε μακροπρόθεσμο κέρδος από το στοίχημα.

Online ή σε πρακτορεία ΟΠΑΠ;

Η απάντηση εδώ είναι σαφής. ONLINE. Γιατί;
  • Διότι έχει μπόνους εγγραφής
  • Διότι μπορούμε να παίζουμε πάντα μονά αποδεκτά
  • Διότι έχει σαφώς χαμηλότερη γκανιότα

Κάπου εδώ όμως τελείωσε το πρώτο μέρος, σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο στοίχημα ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, επισκεφτείτε το foxcasino.gr για να μάθετε περισσότερα για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο και να διαβάσετε νέα πίσω από τους τίτλους!
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Πώς παίζεται το στοίχημα Description: Πώς παίζεται το στοίχημα Rating: 5 Reviewed By: Tyler Durden
Scroll to Top