ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Διεθνής διάκριση σε Ελληνα επιστήμονα



Σπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε ο Ελληνας επιστήμονας και επιχειρηματίας...Δημήτρης Παπαναστασίου, που τιμήθηκε με το βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής «Curt Brunnée», σε τελετή που έγινε την Τετάρτη στη Γενεύη, στο πλαίσιο του IMSC, του διεθνούς συνεδρίου για τη φασματομετρία μάζας. Το βραβείο απονέμεται κάθε τρία χρόνια από τη Διεθνή Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας σε επιστήμονες κάτω των 45 ετών που συνεισφέρουν σημαντικά με το έργο τους στη δημιουργία καινοτόμων επιστημονικών οργάνων στον ραγδαία εξελισσόμενο αυτόν τομέα έρευνας.

Οπως σημειώνεται στον ιστότοπο του συνεδρίου, ο δρ Παπαναστασίου, 38 ετών, επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας Fasmatech, βραβεύθηκε για τη συμβολή του στη θεωρητική κατανόηση της συμπεριφοράς των ιόντων και την εφαρμογή της θεωρητικής αυτής γνώσης στον σχεδιασμό και στην κατασκευή νέων ιοντικών οπτικών συστημάτων. Τα όργανα αναλύουν χημικές ενώσεις ποικίλων μορφών και ευρύτατο πεδίο εφαρμογών, από τις ιατρικές εξετάσεις έως τον έλεγχο της σύστασης των τροφίμων. «Το κλειδί είναι ότι, βάσει της έρευνας, θα επανασχεδιαστούν τα ηλεκτροδυναμικά ιοντικά οπτικά συστήματα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν φαινόμενα αεροδυναμικής που προκύπτουν σε χαμηλές πιέσεις», εξηγεί στην «Κ» ο Ελληνας φυσικός. Οπως συμπληρώνει, «για πρώτη φορά μπορούμε να μελετήσουμε πεδία ροής αερίων και τις επιδράσεις που έχουν αυτά στη μεταφορά των πρωτεϊνών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ηλεκτρικών πεδίων εντός των συστημάτων φασματομετρίας μάζας».

Οπως αφηγείται ο Ελληνας φυσικός, η έρευνα έγινε από τη Fasmatech σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το εργαστήριο ραδιενέργειας περιβάλλοντος του ινστιτούτου «Δημόκριτος». Στη συνέχεια, η Ελληνική Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας πρότεινε το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο για το βραβείο «Curt Brunnée». «Πέρασα τα περυσινά Χριστούγεννα φτιάχνοντας τον φάκελο της υποψηφιότητας. Αυτές ήταν οι διακοπές μου», θυμάται. Η Fasmatech, την οποία συνίδρυσε το 2009 μαζί με τον Μ. Ραπτάκη, έχει την έδρα της στο τεχνολογικό και επιστημονικό πάρκο «Λεύκιππος», στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου». Η εταιρεία, το έργο της οποίας ανέδειξε πρόσφατα η «Κ» (12.7.2014), κατασκευάζει πρωτοποριακά μηχανήματα φασματομετρίας μάζας (αναλύουν χημικές ενώσεις μέσω του διαχωρισμού των μαζών φορτισμένων σωματιδίων).

Παράπονα Ρόδου
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Διεθνής διάκριση σε Ελληνα επιστήμονα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top