ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Guardian: Η Ελλάδα ανακάμπτει με τη συνταγή «tzatziki-mousaka» των '50s


Αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας στη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικο τουρισμό... «Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η χτυπημένη από το υψηλό χρέος Ελλάδα επιστρέφει κάνοντας αυτό που έκανε καλά από τη δεκαετία του '50: να προσελκύει τουρίστες από μακριά και από πολλές περιοχές. Μόνο που αυτή τη φορά το κάνει με αριθμούς ρεκόρ».

Τη φράση αυτή χρησιμοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian για να περιγράψει τη φετινή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού.

Η δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο ξεκινά το κείμενό της περιγράφοντας το «συνηθισμένο καλοκαιρινό τελετουργικό της Ελλάδας» στην Πάρο: Σκάφη του μεγέθους οικοδομικών τετραγώνων κατέπλευσαν το ένα μετά το άλλο αποβιβάζοντας τουρίστες σε μια πλατεία γεμάτη από μικρά λευκά κτίρια.

Αφού υπενθυμίζει ότι μετά την «άγρια καταιγίδα» που επικράτησε ττα τελευταία χρόνια, μόνο ένας στους τέσσερις Έλληνες θα μπορέσει να πάει διακοπές φέτος, σημειώνει ότι σε μια χώρα που η οικονομία ξεκινά με τον τουρισμό - καθώς ένας στους πέντε εργαζόμενους εξαρτώνται από τον συγκεκριμένο τομέα - η άφιξη τουριστών έχει προσφέρει ανακούφιση.

«Παράλληλα έχει ενισχύσει την επίσημη αφήγηση, που συχνά δεν γίνεται αισθητή από τους πολίτες, ότι μετά την επίτευξη της πιο μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής στην ιστορία, ο πιο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης επιτέλους "στρίβει τη γωνία"» προστίθεται στο άρθρο.

Μεγάλη κερδισμένη της αλλαγής σελίδας, κατά τον Guardian, είναι η Αθήνα, η οποία μετά τα επεισόδια του 2009 που προκάλεσαν εκατομμύρια ακυρώσεις, φέτος περιμένει να δει μια αύξηση της τάξης των 750.000 στον αριθμό των αφίξεων. Ήδη 1 εκατ. τουρίστες έχουν επιλέξει την ελληνική πρωτεύουσα «ξεχειλίζοντας τα αρχαιολογικά μνημεία και τα μικρά στενά της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη και γεμίζοντας τα μαγαζία που πουλάνε τα αναλώσιμα όλων των κλασσικών διακοπών στην Ελλάδα: σανδάλια, αγάλματα, T-shirt και τσάντες».

Οι παράγοντες του τουρισμού, όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Αλέξανδρος Βασιλικός σημειώνουν, πάντως, ότι αν θέλουμε να έχουμε περισσότερα κέρδη από τον τουρισμό πρέπει να βελτιώσουμε το προϊόν μας, να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν και να μπούμε σε άλλες αγορές όπως ο πολιτιστικός και ο ιατρικός τουρισμός.

loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Guardian: Η Ελλάδα ανακάμπτει με τη συνταγή «tzatziki-mousaka» των '50s Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top