ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

To Spiegel σαρκάζει την ευφορία για την ανάκαμψη στην Ελλάδα!



«Αν διαβάσετε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε 1-2%, θυμηθείτε παράλληλα...ότι προηγουμένως συρρικνώθηκε κατά 30%», προειδοποιεί ο αναλυτής των FT...«Η απατηλή ευφορία της ευρωκρίσης» είναι το μακροσκελές άρθρο γνώμης του Βόλφγκανγκ Μινχάου που φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Στην Ελλάδα σπεύδουν διαρκώς περισσότεροι επενδυτές, όχι μόνο ριψοκίνδυνα Hedgefunds αλλά και συντηρητικοί επενδυτές που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους ».

Λίγο παρακάτω όμως το άρθρο υπογραμμίζει πως η ουσία της κρίσης έχει τις ρίζες της στις πραγματικές ανισότητες: «Ας ξεκινήσουμε με την Ελλάδα. Η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 60%. Παρά τη φούσκα της κερδοσκοπίας δεν υπάρχουν σημάδια για αναζωογόνηση των επενδύσεων. Ποιος θα πάει να χτίσει ένα εργοστάσιο σε μια χώρα που πιστεύει πως κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της; Εάν διαβάσετε αργότερα, μέσα σε αυτό το χρόνο ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε ένα έως δυο τοις εκατό, τότε να θυμηθείτε παράλληλα ότι προηγουμένως συρρικνώθηκε κατά 30%».

Και το άρθρο καταλήγει: «Για μένα δεν είναι σαφές πως μια νομισματική ένωση θα ξεπεράσει μια τέτοια στρεβλή κατάσταση. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες και οι Ιταλοί θα στηρίζουν την ευρωζώνη και σε πέντε χρόνια, ακόμα και εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί για τους ανθρώπους;».

Πηγή: DW 
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: To Spiegel σαρκάζει την ευφορία για την ανάκαμψη στην Ελλάδα! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top