ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μπαλτάς στη Δημοκρατία

Από τον ΠΑΝΟ ΣΩΚΟ

Πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου, προεξάρχοντος του δεύτερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστρατηγεί το Σύνταγμα, προσβάλλει τη Βουλή και υπονομεύει την προοπτική της χώρας επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.

Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες...
την πρόταση αρνούμενοι τη συζήτηση.

Χθες όμως ήρθαν τα πάνω κάτω για την κυβερνητική συμμαχία με την υπόθεση Μπαλτάκου, το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και βαρύ πλήγμα για τη Δημοκρατία, γιατί αποκαλύπτεται ότι ένας θεσμικός παράγοντας διορισμένος απ' ευθείας από τον πρωθυπουργό και παίρνοντας εντολές από αυτόν είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή. Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι υπήρχε παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία, προκειμένου να υπηρετηθεί το νεοδημοκρατικό δόγμα των δύο άκρων. Αποκαλύπτεται ακόμα ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίσθηκε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό όχι ως μια απειλή για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, αλλά με καιροσκοπισμό για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Είναι φανερό ότι ο ακροδεξιός και δηλωμένος αντικομμουνιστής Τάκης Μπαλτάκος είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, καλλιεργώντας το έδαφος και της κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της, όπως ο ίδιος είχε πει σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής τον περαμένο Ιούνιο. Ο «μεγαλοαστός» πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάκος προκάλεσε πολλές φορές με τις δηλώσεις του, που θύμιζαν εμφυλιοπολεμικές εποχές και ξεπερασμένες πολιτικά (όπως ότι είναι αντικομμουνιστής από τότε που γεννήθηκε), τον διατηρούσε στη θέση του. Είναι προφανές ότι τον διατηρούσε στη θέση του επειδή εξυπηρετούσε ένα ευρύτερο κομματικό σχέδιο προσέγγισης της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους της. Ενα ευρύτερο σχέδιο εφαρμογής μιας πολιτικής ακροδεξιάς ατζέντας της Ν.Δ. Ο ακροδεξιός και αντικομμουνιστής κ. Μπαλτάκος ήταν η αιχμή του δόρατος αυτής της ακροδεξιάς πολιτικής, που εφάρμοζε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (σ.σ. με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, που ψελλίζει κάτι για ακροδεξιούς θυλάκους, χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί συνεργάζεται μαζί τους) και η οποία πήρε νομική υπόσταση με σειρά νομοθετημάτων, όπως επί παραδείγματι εκείνο για τους μετανάστες, για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, για τον αντιρατσιστικό νόμο. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση απέφευγε συστηματικά να ανοίξει το φάκελο της Χρυσής Αυγής ως μιας εγκληματικής οργάνωσης, παρότι είχε στοιχεία, τα οποία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν πια διαπίστωσε ότι πρέπει να κόψει κάθε γέφυρα συνεννόησης μαζί της.

Υπάρχει πλέον σοβαρό θέμα Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί και οι πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη αν θέλουν να τους κυβερνούν δημοκρατικές δυνάμεις ή αν θέλουν ακροδεξιά κόμματα και στοιχεία του παρακράτους να τους κυβερνούν.


Από enet, μοντάζ Γρέκι
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Μπαλτάς στη Δημοκρατία Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top