Έχουν γραφτεί τόσα πολλά γι’ αυτό το ταπεινό προϊόν της γης!
Και όχι μόνο είναι όλα αλήθεια, αλλά επιπλέον έρχονται συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητές του, σε σημείο να θεωρείται και δικαίως «πασπαρτού υγείας»! Ο λόγος για το σκόρδο…
Έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Κίνα αποδεικνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου, δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 44% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Ακόμη και σε καπνιστές, η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου αγγίζει το 30%.
Το κάπνισμα αποτελεί τον συχνότερο λόγο ανάπτυξης όγκων στους πνεύμονες, αφού υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνο για περίπου 80% των περιπτώσεων.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει τους πνεύμονες από διάφορες συνθήκες καθώς και να προφυλάξει από άλλες κακοήθειες όπως τον καρκίνο του εντέρου.
Μελέτη στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας απέδειξε ότι, το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκων του λεπτού εντέρου κατά το ένα τρίτο περίπου.
Στην πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων Jiangsu Provincial στην Κίνα, μελέτησαν και σύγκριναν 1424 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα με 4500 υγιείς ενήλικες. Κάθε ένας από αυτούς ερωτήθηκε σχετικά με το διαιτολόγιό του και το πόσο συχνά καπνίζει. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Cancer Prevention Research» και έδειξαν ότι, αυτοί οι οποίοι έτρωγαν ωμό σκόρδο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, ακόμη και αν κάπνιζαν ή αν ήταν συχνά εκτεθειμένοι σε αναθυμιάσεις μαγειρικού λαδιού, που πιστεύεται ότι συντελεί και αυτό στην ανάπτυξη της νόσου.
Η έρευνα δεν διαπίστωσε αν ίδιες ιδιότητες έχει και το μαγειρεμένο σκόρδο. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, το συστατικό-κλειδί είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin και ελευθερώνεται όταν η σκελίδα θρυμματίζεται ή ψιλοκόβεται. Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό αντι-οξειδωτικό το οποίο μειώνει τις ζημιές από τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του σώματος.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, μπορεί επίσης να βοηθήσει ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ακόμη και στην ελονοσία.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
Και όχι μόνο είναι όλα αλήθεια, αλλά επιπλέον έρχονται συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητές του, σε σημείο να θεωρείται και δικαίως «πασπαρτού υγείας»! Ο λόγος για το σκόρδο…
Έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Κίνα αποδεικνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου, δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 44% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Ακόμη και σε καπνιστές, η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου αγγίζει το 30%.
Το κάπνισμα αποτελεί τον συχνότερο λόγο ανάπτυξης όγκων στους πνεύμονες, αφού υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνο για περίπου 80% των περιπτώσεων.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει τους πνεύμονες από διάφορες συνθήκες καθώς και να προφυλάξει από άλλες κακοήθειες όπως τον καρκίνο του εντέρου.
Μελέτη στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας απέδειξε ότι, το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκων του λεπτού εντέρου κατά το ένα τρίτο περίπου.
Στην πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων Jiangsu Provincial στην Κίνα, μελέτησαν και σύγκριναν 1424 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα με 4500 υγιείς ενήλικες. Κάθε ένας από αυτούς ερωτήθηκε σχετικά με το διαιτολόγιό του και το πόσο συχνά καπνίζει. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Cancer Prevention Research» και έδειξαν ότι, αυτοί οι οποίοι έτρωγαν ωμό σκόρδο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, ακόμη και αν κάπνιζαν ή αν ήταν συχνά εκτεθειμένοι σε αναθυμιάσεις μαγειρικού λαδιού, που πιστεύεται ότι συντελεί και αυτό στην ανάπτυξη της νόσου.
Η έρευνα δεν διαπίστωσε αν ίδιες ιδιότητες έχει και το μαγειρεμένο σκόρδο. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, το συστατικό-κλειδί είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin και ελευθερώνεται όταν η σκελίδα θρυμματίζεται ή ψιλοκόβεται. Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό αντι-οξειδωτικό το οποίο μειώνει τις ζημιές από τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του σώματος.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, μπορεί επίσης να βοηθήσει ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ακόμη και στην ελονοσία.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------