ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πόσο νερό χρειάζεται για καλή νεφρική λειτουργία


Το γνωμικό ότι χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είμαστε υγιείς 
 θεωρείται εν πολλοίς μύθος. Όταν όμως το θέμα είναι η προάσπιση της λειτουργίας των νεφρών, τα πράγματα αλλάζουν…


Μελέτες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει πως το πολύ νερό βοηθάει τους νεφρούς να αποβάλουν το νάτριο, την ουρία και τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τον τελευταίο χρόνο,
 
εξάλλου, δύο μεγάλες ερευνητικές εργασίες κατέδειξαν μειωμένο κίνδυνο μακροπρόθεσμων νεφρολογικών προβλημάτων σε όσους πίνουν καθημερινά άφθονα υγρά.

Η πρώτη δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο στην επιθεώρηση «Nephrology», πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 2.400 εθελοντές ηλικίας 50 ετών και άνω.

Όπως έδειξε, όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

Η δεύτερη δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας». Καναδοί επιστήμονες παρακολούθησαν επί 7 χρόνια 2.148 υγιείς άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 46 ετών.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν τα περισσότερα υγρά διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει κανείς να πίνει αλόγιστες ποσότητες υγρών: πάνω από 2 λίτρα υγρών την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεται για να ωφεληθούν οι νεφροί.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την άποψη πως οκτώ ποτήρια υγρών την ημέρα κάνουν καλό στους νεφρούς», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουίλιαμ Κλαρκ, νεφρολόγος στο Κέντρο Επιστημών Υγείας London, στο Οντάριο.

Πηγή: www.tanea.gr

Read more: http://proinimatia.blogspot.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Πόσο νερό χρειάζεται για καλή νεφρική λειτουργία Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top