Αν κοπήκατε και θέλετε να σταματήσετε την αιμορραγία, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω απίθανα τρικ!...
Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν σταματά την αιμορραγία σε μικρά κοψίματα και πληγές. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι, να εξισώνει την πίεση του αίματος, ώστε να επιτρέπει την γρήγορη πήξη του αίματος.
Μεμβράνη αυγού
Τοποθετήστε τη μεμβράνη πάνω από την πληγή και εφαρμόστε πίεση. Η μεμβράνη θα σκληρύνει και θα κλείσει το τραύμα προσωρινά.
Zάχαρη
Ρίξτε λίγη ζάχαρη επάνω στο κόψιμο. Οι αντισηπτικές ιδιότητες της ζάχαρης θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της πληγής, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διαδικασία της πήξης του αίματος.
Κορν φλάουρ
Ρίξτε λίγο καλαμποκάλευρο πάνω στο κόψιμο, προσέχοντας να μην το τρίβετε για να μην προκαλέσετε περαιτέρω εκδορές. Μπορείτε να πατήσετε ελαφρά τη σκόνη πάνω στο κόψιμο για να βοηθήσετε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Όταν σταματήσει η αιμορραγία, χρησιμοποιείστε τρεχούμενο νερό για να ξεπλύνετε το κορνφλάουρ.
Άσπρο ξίδι
Οι στυπτικές ιδιότητες του ξυδιού βοήθουν στην απολύμανση και την πήξη του αίματος σε μικρές περικοπές. Βρέξτε ένα κομμάτι από λευκό ξίδι πάνω στο κόψιμο με ένα κομμάτι βαμβάκι και περιμένετε μέχρι η αιμορραγία να σταματήσει.
Βαζελίνη
Ως αποτέλεσμα της κηρώδους υφής της, η βαζελίνη δημιουργεί ένα μικρό επίχρισμα επάνω από μικρά κοψίματα και έτσι θα μπλοκάρει τη ροή του αίματος από το να βγει έξω από το δέρμα και έτσι θα δώσει το χρόνο στο τραύμα για να πήξει το αίμα.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν σταματά την αιμορραγία σε μικρά κοψίματα και πληγές. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι, να εξισώνει την πίεση του αίματος, ώστε να επιτρέπει την γρήγορη πήξη του αίματος.
Μεμβράνη αυγού
Τοποθετήστε τη μεμβράνη πάνω από την πληγή και εφαρμόστε πίεση. Η μεμβράνη θα σκληρύνει και θα κλείσει το τραύμα προσωρινά.
Zάχαρη
Ρίξτε λίγη ζάχαρη επάνω στο κόψιμο. Οι αντισηπτικές ιδιότητες της ζάχαρης θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της πληγής, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διαδικασία της πήξης του αίματος.
Κορν φλάουρ
Ρίξτε λίγο καλαμποκάλευρο πάνω στο κόψιμο, προσέχοντας να μην το τρίβετε για να μην προκαλέσετε περαιτέρω εκδορές. Μπορείτε να πατήσετε ελαφρά τη σκόνη πάνω στο κόψιμο για να βοηθήσετε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Όταν σταματήσει η αιμορραγία, χρησιμοποιείστε τρεχούμενο νερό για να ξεπλύνετε το κορνφλάουρ.
Άσπρο ξίδι
Οι στυπτικές ιδιότητες του ξυδιού βοήθουν στην απολύμανση και την πήξη του αίματος σε μικρές περικοπές. Βρέξτε ένα κομμάτι από λευκό ξίδι πάνω στο κόψιμο με ένα κομμάτι βαμβάκι και περιμένετε μέχρι η αιμορραγία να σταματήσει.
Βαζελίνη
Ως αποτέλεσμα της κηρώδους υφής της, η βαζελίνη δημιουργεί ένα μικρό επίχρισμα επάνω από μικρά κοψίματα και έτσι θα μπλοκάρει τη ροή του αίματος από το να βγει έξω από το δέρμα και έτσι θα δώσει το χρόνο στο τραύμα για να πήξει το αίμα.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------