ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός με καθυστέρηση λόγω διαρροής υδραργύρου στο κέντρο της Ξάνθης



Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Ξάνθης, λόγω διαρροής μεγάλης ποσότητας υδραργύρου σε πεζοδρόμιο κατά τη μεταφορά ενός μηχανήματος από τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) σε εργαστήριο.
Το εν λόγω ατύχημα, το οποίο κρίνεται από τις αρχές ως σοβαρό, σημειώθηκε πριν από εννέα ημέρες και κοινοποιήθηκε την Παρασκευή από καθηγητή του ΔΠΘ, που επικοινώνησε με την Πυροσβεστική.
Ακολούθησε αποκλεισμός της περιοχής, ενώ ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), η Πολιτική Προστασία και το νοσοκομείο Ξάνθης. Ειδικά συνεργεία του ΔΠΘ έριξαν θειάφι στην περιοχή, προκειμένου ν’ απομακρυνθεί η ποσότητα υδραργύρου που είχε απομείνει.
Σύμφωνα με πηγές του πανεπιστημίου, ένας εκ των καθηγητών, που συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς του μηχανήματος, γνώριζε για τη διαρροή από την πρώτη στιγμή, αλλά προσπάθησε να την αντιμετωπίσει μόνος του και κατά δήλωση του ιδίου κατάφερε να συγκεντρώσει από το δρόμο τη μεγαλύτερη ποσότητα. Ωστόσο, η έκταση που έλαβε το περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα οδήγησε έναν άλλον καθηγητή να το κοινοποιήσει ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, έκανε λόγο για αμέλεια από μέρους του καθηγητή, και συμπλήρωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Η περιοχή παραμένει ακόμα αποκλεισμένη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Συναγερμός με καθυστέρηση λόγω διαρροής υδραργύρου στο κέντρο της Ξάνθης Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top