ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

«Στον αέρα» οι κάρτες ανεργίας

Στο «σκοτάδι» οι άνεργοι που κινδυνεύουν να χάσουν τις κάρτες τους εάν το Υπουργείο Εργασίας δε ..
δώσει λύση στο θέμα μεσούσης της απεργίας στον ΟΑΕΔ που έχει παραλύσει νευραλγικές υπηρεσίες που έρχονται σε συναλλαγή με τους πολίτες.Το προσωπικό του ΟΑΕΔ στο Βόλο συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη εβδομάδα, χθες προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Ύδρας στη Νεάπολη.
Από «καταφύγιο των ανέργων» κινδυνεύει να μετατραπεί σε υπηρεσία ταλαιπωρίας… τις τελευταίες μέρες με τη Διοίκηση να έχει αφήσει στο έλεος του θεού όσους πρέπει να θεωρήσουν τις κάρτες τους και δε δύνανται, καθώς η απεργία έχει «νεκρώσει» όλα τα τμήματα του ΟΑΕΔ στο Βόλο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρώτοι οι απεργοί από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν θέσει το θέμα στη Διοίκηση, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση στις τοπικές διευθύνσεις για να βρεθεί μία λύση και να μην «χάσουν την περίοδο ανεργίας τους οι ενδιαφερόμενοι» δίνοντας μία παράταση στις σχετικές προθεσμίες για την ανανέωση των καρτών.

Ο ΟΑΕΔ στο Βόλο όπως και σε όλη την Ελλάδα έχει κατεβάσει ρολά από την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα Τρίτη, αφού η Ομοσπονδία προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η απεργία να συνεχιστεί μέχρι τέλους της εβδομάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα που προκαλούνται σε έναν οργανισμό ιδιαίτερα ευαίσθητο όπως είναι ο ΟΑΕΔ που απασχολείται με ανέργους. Όπως τονίστηκε από τις υπηρεσίες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όσον αφορά το οικογενειακό επίδομα δεν υφίσταται προς το παρόν θέμα, καθώς οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπέζης. Όσον αφορά τις κάρτες των ανέργων ελπίζεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξει παρέμβαση σε συνεργασία με τις κατά τόπους διευθύνσεις του ΟΑΕΔ, ώστε να γίνει ρύθμιση διότι «θα είναι άδικο οι άνεργοι να ταλαιπωρηθούν ή να χάσουν το χρόνο ανεργίας τους επειδή δεν έχει θεωρηθεί ξανά όπως τόνιζαν υπάλληλοι του Οργανισμού. 

Σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική συνέλευση στη Λάρισα, όπου οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ θα καθορίσουν την στάση τους απέναντι στην επιμονή του Υπουργείου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας. Η συμμετοχή στην απεργία διαρκείας είναι καθολική, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπάλληλοι ανέστειλαν τις άδειές τους για να δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις.

Το προσωπικό των 210 υπαλλήλων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στο Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία και οι 110 καθηγητές των Σχολών του ΟΑΕΔ βρίσκονται κυριολεκτικά «μεταξύ σφύρας και άκμονος» αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν στις αποφάσεις που βάζουν «ταφόπλακα» στο εργασιακό τους μέλλον.

Χθες στον ΟΑΕΔ δίπλα στους υπαλλήλους βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Όταν η κυβέρνηση που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικα, προχωρά σε απολύσεις εργαζόμενων του ΟΑΕΔ περιστέλλοντας δομές και λειτουργίες του, δεν ξέρει κανείς αν πρόκειται για θράσος ή για μια απόλυτα αναμενόμενη κίνηση. Οι επιτελείς του κυρίου Σαμαρά φοβούνται μεν τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. Πάνω από αυτό τον φόβο όμως, τίθεται η πιστή υπακοή στις εντολές της τρόικα. Έτσι επιλέγει μέσα στο καλοκαίρι να προβεί σε απολύσεις που αφορούν όλο το Υπουργείο Εργασίας, ελπίζοντας πως δε θα βρει αντιδράσεις. Κάνει όμως τεράστιο λάθος».

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: «Στον αέρα» οι κάρτες ανεργίας Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top